Mobile menu

Türkiye İş Bankası’nın Türk Satrancına Desteği 6 Yıl Daha Devam Edecek!

topluisTürkiye İş Bankası, Türkiye'de satrancın yaygınlaşması amacıyla 10 yıldır sürdürdüğü sponsorluk desteğini 6 yıl daha devam ettirecek. 6 yıllık ana sponsorluğa ilişkin protokol Türkiye İş Bankası ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında düzenlenen törenle imzalandı.

Türkiye İş Bankası'nın 6 yıl daha Türkiye Satranç Federasyonu Ana Sponsoru olmasına ilişkin protokol İstanbul'da düzenlenen törenle imzalandı.

Türkiye İş Bankası'nın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arda Kılıç, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, Kurumsal İletişim Birim Müdürü Zuhal Üreten, TSF İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney'in yanı sıra uluslararası turnuvalarda ödül alan sporcular ve aileleri de katıldı.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince törende yaptığı konuşmada, 23 Aralık 2005 tarihinde imzalanan ilk sponsorluk anlaşmasının ardından okullarda 15 bine yakın satranç sınıfı açtıklarını söyledi. Son 10 yılda satrancın en fazla lisanslı oyuncunun yer aldığı spor dallarından biri haline geldiğini vurgulayan Ersin Özince, Türkiye'nin uluslararası turnuvalarda kazandığı madalya sayısının 11'den 312'ye yükseldiğini hatırlattı.

 

ÖZİNCE:"2005 YILI SATRANÇ İÇİN MİLAT OLDU"ozinceis

Verilen desteğin, öğrenciler ve ailelerinde karşılık bulmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Özince, "Türkiye'nin, satrancın küçük yaşları kapsayan altyapı döneminde dünyanın en hızlı gelişen, en güçlü 3 ülkesinden biri konumuna gelmesi, verilen emeklerin heba olmadığının da en iyi kanıtı. Biz de satrançta yakalanan ivmenin artarak devam etmesi için, Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğumuzu burada imzaladığımız protokol ile önümüzdeki yıllara da taşıyacağız" diye konuştu.

İş Bankası'nın satranç sporunu desteklemesinde, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan bir eğitsel araç olmasının büyük payı bulunduğunu belirten Özince, şunları söyledi:

"Türkiye Satranç Federasyonu ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yine 2005 yılında satranç sporunun ilköğretim okullarında müfredata seçmeli ders olarak girmesi yönündeki kararını tamamlayan ve pekiştiren bir adım oldu. Dolayısıyla, Federasyon ve Bakanlık ile devam ettirdiğimiz çalışmalar sayesinde, 2005 yılını geçmişte hak ettiği ilgiyi göremeyen satranç için bir milat olarak değerlendiriyoruz."

baliis

 

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de konuşmasında sadece ekonomik alanda değil eğitim, kültür, sanat ve çevre gibi birçok konuda topluma katkı sağlamak amacıyla geliştirdikleri projeleri paydaşlarıyla ortak değerler yaratacak ve bu değerleri gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracak şekilde hayata geçirdiklerini kaydetti. Adnan Bali, sosyal sorumluluk projelerinin hepsinin ortak noktasının geniş kesimleri kapsaması ve uzun soluklu olmasına önem verdiklerini belirterek, "Türkiye'nin Bankası olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizi aynı samimiyet ve kararlılıkla sürdüreceğiz ve topluma fayda sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye'yi bir satranç ülkesi haline getirme yönündeki çabalarımızın, gelecek yıllarda daha da büyük başarılara vesile olacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

 tulayis

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise ünlü satranç ustası Bobby Fischer'ın "Tahta üzerinde sadece iyi hamleler önem taşır" sözünü hatırlatarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Federasyon olarak, İş Bankası ile 10 yıl önce 'iyi bir hamle' yaparak Türk satrancı için, Türkiye için dönüm noktası olan güçlü bir işbirliğine imza attık. İş Bankası'nın desteğinin verdiği güçle bu ülkeye uluslararası alanda madalyalar kazandıran sporcularımızın gururunu ve mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz.

İş Bankası'nın 2005 yılında Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğunu üstlenmesinin ardından gerek yurt içinde gerek yurt dışında çok sayıda başarılara imza atıldı. 2005'ten bu yana bu alanda 15 dünya şampiyonluğu, 25 dünya ikinciliği ve 28 dünya üçüncülüğünün yanı sıra 44 Avrupa şampiyonluğu, 43 Avrupa ikinciliği ve 39 Avrupa üçüncülüğü elde edildi, uluslararası turnuvalarda kazanılan madalya sayısı 312 oldu. Yine aynı süreç içerisinde Türkiye'de lisanslı sporcu sayısı 30 binden yaklaşık 630 bine, satranç antrenörü sayısı 2 binden yaklaşık 76 bine, satranç kulüplerinin sayısı ise 600'den 2 bin 104'e yükseldi."

Tulay, İş Bankası ile işbirliği çerçevesinde 10 yıl boyunca yapılan çalışma ve faaliyetlerini içeren bir sunum yaptı. Sunumun ardından imza törenine katılan sporcular ve elde ettikleri dereceler basına tanıtıldı.

Daha sonra Türkiye İş Bankası'nın, Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğunu 6 yıl daha sürdürecek protokol, Yönetim Kurulu Başkanı Özince, Genel Müdür Bali ve Federasyon Başkanı Tulay tarafından imzalandı.

İmza töreninin ardından dereceli sporcular imzaladıkları formalarını Özince ve Bali'ye takdim etti. Gülkız Tulay da Türkiye Satranç Federasyonu Hatıra Ormanı'nda Türkiye İş Bankası adıyla yaşayacak 100 Fidan Sertifikasını Ersin Özince'ye, Türkiye İş Bankası Satranç Sınıflarının fotoğraflarından oluşan albümü ise Adnan Bali'ye sundu.

Tören hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 ec 6327

pep 9374

pep 9382

pep 9413

pep 9432

pep 9539

sporcularis

A Milli Takımımızdan ve Dünya-Avrupa Şampiyonu sporcularımızdan basın toplantısına katılabilenler

 

protokolis

forma2 forma1

 Sporcularımız Ersin Özince ve Adnan Bali'ye imzalı forma takdim ettiler

 

fidanis

Başkan Tulay'ın, Ersin Özince'ye Fidan Sertifikası sunumu

 

albumis

Başkan Tulay, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'ye Türkiye İş Bankası Satranç Sınıfları'ndan fotoğrafları sunarken..

 

topluis

sonais