Analiz Yayıncılık, 14. satranç kitapları olan "Çocuklar İçin Satranç Taktikleri'ni" yayınladı. Kitap yaklaşık 1.5 ay önce yayınlanan Çocuklar İçin Satranç Açılışları ile aynı yapıda satranç severlere sunulmuş.

ISBN 978-605-62472-3-1

Özgün Adı: Chess Tactics for Kids

Yazar: GM Murray Chandler

Çeviren ve Yayına Hazırlayan: FM Alper Efe Ataman

Resimler: Cindy McCluskey

Boyutları: 17 cm x 22 cm

Sayfa Sayısı: 128

Fiyatı: 12 TL. (KDV Dahil)

Satranç taktikleri, uygulayıcısına üstünlük sağlayan zorunlu hamle dizileridir. GM Murray Chandler tarafından kaleme alınmış Çocuklar İçin Satranç Taktikleri, taktiklerin nasıl ve niçin çalışılması gerektiğini açıkladıktan sonra, '50 Kurnaz Taktik' başlığı altında çatal, açmaz ve şiş gibi temel taktikleri okurlarla tanıştırıyor. Ayrıca, birden fazla taktik fikri içeren kombinezon uygulamaları da kendilerine sunuluyor.

* Celbetme fedaları ile saptırma arasındaki fark nedir?

* Hangisi doğru: at çatalı mı, beynel mi?

* Şablonları tanımak niçin bu kadar önemli?

gibi soruların yanıtlarını bu kitapta bulacaksınız. Kitabın en sonunda yer verilmiş, 'Motifleri Tanıma Becerinizi Sınayın' ve 'Taktik Becerinizi Sınayın' bölümleri ise, öğrenilenlerin gözden geçirilmesi niteliğindedir.

Yeni Zelandalı GM Murray Chandler, uluslararası satranç camiasında oldukça ünlü olan bir isimdir. Satranç Olimpiyatları'nda 9 defa oynamasının yanı sıra, efsanevi oyuncu Garry Kasparov'a karşı 2-0'lık bir kişisel skora sahiptir. 1991-99 yılları arasında ünlü British Chess Magazine dergisinin editörlüğünü yapan isim, daha sonra da 150'den fazla eseri satranç dünyasına kazandırmış Gambit Publications'ı, dostları Nunn ve Burgess ile birlikte kurmuştur. Analiz Yayıncılık'ın 14. satranç kitabının çevirisi, FM Alper Efe Ataman tarafından gerçekleştirilmiştir.

İlgili içerikler

Turnuvalar ve organizasyonlarTüm haberler