Mobile menu

Altın Kayısı’da İlk Hamleler Yapıldı

sw3b4324Türkiye Satranç Federasyonu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Malatya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü destekleri ile düzenlenen 4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası başladı.

13 ülke (Azerbeycan, Gürcistan, Rusya, Nahcıvan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Ukrayna, İran, KKTC, Türkmenistan, Özbekistan, Belarus, Türkiye) ve ülkemizin 33 ilinden toplam 460 sporcunun şampiyonluk için yarışacağı turnuvada; GM Andrey Zhigalko (2610), GM Sergey Volkov  (2591), GM Yuri Solodovnichenko (2587), GM Kıvanç Haznedaroğlu (2485), IM Juraj Druska (2476), GM Davit Benidze (2475) IM Giga Quparadze (2471), IM Meilis Annaberdiev (2433) gibi usta sporcular boy gösteriyor.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın 21 Ağustos'ta düzenlenen açılış töreni; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, TSF Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Tesis Müdürü Ahmet Yücel, sporcular ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın açılışında konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Malatya'da 4. kez düzenlenen turnuvanın önemine dikkati çekti ve "Turnuvanın sürekli hale gelmesi Federasyonumuz açısından çok önemli. Katkılarından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ediyor ve turnuvada yarışacak tüm sporculara başarılar diliyorum." dedi.

Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Çakır ise yerel yönetimler olarak çocukların, gençlerin zeka oyunları başta olmak üzere, sosyal projelerden daha fazla yararlanmaları için yatırımlara devam edilmesi gerektiğini belirterek, önümüzdeki yıl turnuvayı yeni bir binada ve daha ferah bir mekanda gerçekleştireceklerini müjdeledi.

İl dışından ve yurt dışından gelen sporcuların turnuva organizasyonu konusunda memnuniyetlerini dile getiren TSF Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve TSF Başkanı Gülkız Tulay'a teşekkür etti.

Satrancın çocuklar ve gençler üzerindeki olumlu etkilerinin önemine dikkat çeken GHSİM Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ise müdürlük olarak satranca ve böyle organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini belirterek, tüm sporculara başarı dileklerini sundu.

Açılış konuşmalarından sonra yapılan sembolik açılış hamlelerinin ardından turnuvanın ilk turu başladı.

Toplam 44 bin TL para ödülünün verileceği ve 26 Ağustos'ta sona erecek turnuvada sporcular Nemrut Dağı Milli Parkını, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını, Levent Vadisini ve daha birçok tarihi ve turistik mekanı gezme imkanı da bulacaklar.

Turnuva Sayfası

img 0021

acilis kayisi1

acilis kayisi2

sw3b4324

sw3b4337

sw3b4347

sw3b4353

img 0135

img 0106

 

 

yesilyurtTSF Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu ve TSF Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı makamında ziyaret ederek belediye olarak Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'na sundukları destek için teşekkür ettiler.