Mobile menu

IM Atalık İkinci Maçını Kazandı!

dsc00757İran, Tahran'da gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda birinci turun ikinci maçları bugün oynandı.

IM Ekaterina Atalık bugünkü maçı kazanarak dünkü kaybını telafi etti. Melia'nın, açılışın sonunda yaptığı 17...Afe8 hatalı hamlesinden sonra Ekaterina avantajı eline geçirdi ve adım adım oyunu kazanmayı başardı. Yarın eleme maçlarında oynanacak on bir maçtan bir tanesi de Ekaterina Atalık – Melia Salome maçı olacak.

 

IM Ekaterina'nın bugünkü zaferini inceleyelim:

İlk turu doğrudan geçen bazı isimler belli oldu. Ju Wenjun, Alexandra Kosteniuk, Antoaneta Stefanova, Anna Muzychuk, Nino Batsiashvili ve Valentina Gunina ilk turda iki maçı da kazanarak bir sonraki tura geçen sporcular oldu. Vefat eden Christina Adele Foisor'un rakibi Olga Girya da ilk turu atladı.

İlk turu atlayan diğer isimler şu şekilde: Tan Zhongyi, Dinara Saduakassova, Le Thao Nguyen Pham, Alina Kashlinskaya, Nino Khurtsidze, Inna Gaponenko, Pia Cramling, Ni Shiqun, Padmini Rout, Elizabeth Paehtz, Zhu Chen, Anna Ushenina, Aleksandra Goryachkina ve Natalija Pogonina ilk turda 1.5 - 0.5 kazanarak bir sonraki tura geçti.

 

Bugünün ilginç sonuçları; iki defa Avrupa Kadınlar Şampiyonu olmuş Ukraynalı sporcu Natalia Zhukova'nın Nino Khurtsidze'ye, Elina Danielian'ın Padmini Rout'a, Lilit Mkrtchian'ın Ni Shiqun'a 1.5 – 0.5 elenmesi oldu.


Yarın oynanacak eşitlik bozma maçları ise şu şekilde olacak:

Atalik, Ekaterina – Melia, Salome
Zhao Xue – Martinez Ayelen
Shen Yang – Arribas Robaina Maritza
Savina, Anastasia – Socko,Monika
Huang, Qian – Charochkina, Daria
Mona, Khaled – Dzagnidze, Nana
Zimina, Olga – Khotenashvili, Bela
Guramishvili, Sopiko – Khademalsharieh, Sarasadat
Harika Dronovalli – Shamima, Akter Liza
Hoang Thanh Trang – Buksa, Nataliya
Bodnaruk, Anastasia – Hejazipour, Mitra

Şampiyona Sayfası

Haber: WGM Betül Cemre YILDIZ

 

dsc00783