Mobile menu

Şampiyonluk için GM Muzychuk ve WGM Zhongyi Yarışacak!

dunya kadinlar finalistlerİran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda 5. Turun ardından finalistler belli oldu. 27 Şubat – 3 Mart 2017 tarihleri arasında oynanacak Dünya Kadınlar Şampiyonası Final Maçları'nda yarışacak iki sporcu Ukraynalı sporcu GM Anna Muzychuk ile Çinli sporcu WGM Tan Zhongyi oldu.

Round 5

   

Name

Res

Name

Tan Zhongyi

5-4

Harika Dronavalli

Kosteniuk Alexandra

0-2

Muzychuk Anna

 

5. turda GM Anna Muzychuk – GM Alexandra Kosteniuk maçında 2-0 kazanarak rakibini eleyen sporcu Anna Muzychuk oldu. İlk oyunda beyazlarla oynayan Alexandra Kosteniuk oyunortasında piyon önde kalarak avantajı eline geçirdi. Muzychuk'un 29...Kac8 hatalı hamlesinden sonra beyazlar üstünlüğünü oyun sonuna kadar devam ettirmiş olsa da Kosteniuk ard arda yaptığı hatalarla rakibine şans verdi. 56.Ae5 ve siyahların 56...Ag6 hamlelerinden sonra siyahların üstün duruma geçmesinin ardından kazanan taraf Anna Muzychuk oldu.

 

İkinci maçta kazanmak zorunda olan Alexandra Kosteniuk açılışta vezirleri değişmemek için 7...bxc6 hamlesini tercih etti. 8.e5 hamlesinden sonra alan avantajını ele geçiren Muzychuk oyunu çok rahat kazanarak rakibini eledi.

Diğer yarı finalistler Harika Dronovalli – Tan Zhongyi maçında kazanan taraf WGM Tan Zhongyi oldu. İki sporcunun ilk oyununda beyazlarla oynayan Tan Zhongyi, şah kanadına yaptığı atakla oyunu rahat bir şekilde kazandı. İkinci oyunda ise birçok sporcunun oynamaktan korktuğu At-Fil matı konumu oluştu. "50 hamle" kuralının olduğu konumda Hintli sporcu 46. hamlede rakibini mat ederek skoru eşitledi. Klasik oyunlarda 1-1'lik eşitliğin ardından eşitlik bozma maçlarına geçildi. İki sporcunun eşitlik bozma maçlarında kıyasıya bir mücadele vardı. Altın Puan/Armagedddon'a kalan maçta siyahlarla oynayan Tan Zhongyi oyunu kazanarak finalist oldu.

 

Round 6

 

Name

Name

Muzychuk Anna

Tan Zhongyi

 

Final maçlarının ilk oyunu 27 Şubat 2017 tarihinde başlayacak olup 4 klasik oyun oynanacak. Maçları TSİ 14.30'da turnuvanın resmi sitesinden takip edebilirsiniz.

 

Şampiyona Sayfası

Haber: WGM Betül Cemre YILDIZ