Mobile menu

AV BİTTİ!!

 EMRE CAN VE KIVANÇ HAZNEDAROĞLU 

GM NORMU ALDILAR

  

İKİ GM NORMU BİR ARADA

Pardubice'de Kıvanç Haznedaroğlu duvarı yıktı. Artık normlar birer birer değil, ikişer ikişer geliyor. Olomuc Chess Summer 2007'de iki uluslararası ustamız da büyükusta normu ve turnuva birinciliği için mücadele ediyorlardı. Bu gün saat 13:30 sularında büyük mücadele başarıyla sona erdi.

IM Kıvanç Haznedaroğlu'nun sabah GM Zakhartsov ile berabere yapıp 8,5 puana ulaşarak üst üste ikinci büyükusta normunu almasının ardından en genç uluslararası ustamız Emre Can en genç büyükustamız olma yolunda ilk adımı attı. Son turda GM Sulypa ile berabere kalarak 8 puana ulaştı ve ilk GM Normunu aldı. İki uluslararası ustamız da hem GM Normu aldı hem de oynadıkları kapalı GM turnuvalarını kazandılar.

IM Emre Can ile daha önce yapılan söyleşinin ilk bölümünü buradan, ikinci bölümünü ise buradan okuyabilirsiniz. Emre bu söyleşide 2007'nin kendisi için çok önemli olduğunu, bir norm almak istediğini söylemişti. Bugün, hedefine ulaştı.

EMRE VE KIVANÇ'I TEBRİK EDİYORUZ!! DEVAMINI BEKLİYORUZ!!

Turnuva web sayfası  Çapraz Tablo Valoz Kupası  Çapraz Tablo Jihlavenka Kupası

Önceki Haberler

Olomuc'tan gelen haberler ise çok iyi. Emre Can turnuvaya 4/4 ile başladı ve en yakın rakibinin 1,5 puan önünde lider. Haznedaroğlu da 3,5 puanla aynı şekilde kendi grubunda tek başına lider.

IM Haznedaroğlu, GM Hasangatin ile berabere kaldı ve 4/5 ile liderliğini sürdürdü. IM Can ise Zeberski ile berabere kalarak 4.5/5 ile IM Haznedaroğlu gibi liderliğini korudu.

Turnuvada dün iki tur oynandı. IM Emre Can, altıncı turda FM Malinovsky(2334) ile berabere kaldıktan sonra yedinci turda IM Bernasek(2517)'i yendi. Bu sonuçların ardından 6 puanla en yakın rakibi GM Vorobiov(2572)'un 1,5 puan önünde liderliğini sürdürdü. IM Kıvanç Haznedaroğlu ise IM Maiorov(2487) ile berabere yaptıktan sonra GM Lechtynsky'i yenerek 5,5 puanlı GM Zakhartsov(2559) ile birlikte eş puanla lider durumda.

IM Can bugün Grandelius ile berabere kalarak 6,5 puanla liderliği sürdürdü. IM Haznedaroğlu ise IM Luch ile berabere kaldı ve 6 puanla, 6,5 puanı bulunan GM Zakhartsov'un ardından ikinci sırada bulunuyor.

 1-9 Ağustos 2007 tarihlerinde düzenlenen Olomuc'taki turnuvada GM A-Valoz Kupası grubunda IM Emre Can oynarken GM-B Jihlavanka Kupası'nda ise IM Kıvanç Haznedaroğlu oynuyor.  IM Emre Can, bugün GM Vorobiov(2572) ile berabere yaparak son 2 tura en yakın rakibinin 1,5 puan önünde girdi. IM Kıvanç Haznedaroğlu ise, Sluka(2354)'ü yenerek 7 puanı bulunan GM Zakhartsov (2559)'u yakaladı ve rakibiyle birincilik mücadelesini sürdürüyor. İki sporcunun son tur birbirleriyle yapacağı mücadele sonucu etkileyecektir.

Son tur GM Zakhartsov ile berabere kalan IM Haznedaroğlu hem turnuvayı kazandı hem de resmi olmayan sonuçlara göre 2636 performansla ikinci büyükusta normunu aldı. Şimdi en genç uluslararası ustamızdan da benzer bir haberi bekliyoruz. Tebrikler Kıvanç! Bu sonuçların ardından şu anki hesaplamalara göre şu anda Kıvanç'ın ratingi 2473 oluyor. Şimdi Emre'den iyi haberleri bekliyoruz.

IM Haznedaroğlu'nun bildirdiğine göre şu anda Emre'nin durumu belirsiz. (Saat 12:23)