Mobile menu

2017 Dünya Kupası Levon Aronyan’ın!

img 3109-1024x653Tiflis'te 2 Eylül'de başlayan Dünya Kupası bugün sona erdi. Ermeni satranççı dört klasik partide beceremediğini bugün oynanan 25 dk+10 sn'lik hızlı oyun temposuyla oynanan partilerde yapmayı başardı ve her iki oyunda da Çinli Ding Liren'i yenerek 2005'teki zaferinden 12 yıl sonra bir kez daha Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Bütün maçın Aronyan'ın inisiyatifinde geçtiği ve Ermeni oyuncunun çok daha iyi bir açılış hazırlığı sergilediği düşünüldüğünde bunun adil bir sonuç olduğunu söyleyebiliriz.

Levon Aronyan bu birinciliğiyle vergiler düşüldüğünde net 96.000 USD'lik ödülü evine götürecek. Elbette Ding Liren'in de mutsuz olmak için fazla bir nedeni olduğu söylenemez, onun ödülü de hiç fena değil: 64.000 USD! Her iki oyuncunun da finale çıkarak 2018 Adaylar Turnuvası'na katılma hakkı kazandığını bir kez daha hatırlatalım, kuşkusuz Dünya Kupası'nın esas ödülü de paradan ziyade bu!

Adaylar Turnuvası'na katılım hakkı için bir sonraki durak 16-27 Kasım 2017 tarihleri arasında Palma de Mallorca'da oynanacak FIDE Grand Prix'nin son ayağı. 10-28 Mart 2018 tarihleri arası Berlin'de Carlsen'in rakibi olabilmek için mücadele verecek isimler arasında kimler olacak bilinmez ancak eski aday Karyakin'in yanı sıra artık bu turnuvanın finalistleri Ding ve Aronyan'ın olacağı da kesin. Her iki oyuncu da Dünya Kupası'nda adaylık için iddialı olduklarını kanıtladılar.

Bir sonraki turnuvada görüşmek üzere!

Resmi Site: https://tbilisi2017.fide.com/

Canlı Yayın: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/tbilisi-fide-world-cup-2017#live

Haber: Tarık Selbes

Fotoğraf: Anastasia Karlovich