Mobile menu

Avrupa Kulüpler Kupası’nda Beşinci Tur Sona Erdi

r 20171011 ecc antalya 3530 daniele vocaturo ding liren padova - alkaloidÇok heyecanlı maçların oynandığı bir turu bugün geride bıraktık. Üst sıralardaki takımların maçları bir o tarafa bir bu tarafa gidip gelirken izleyenleri de adeta ekrana mıhladı desek yeridir!

Yarın da şampiyonluk yolunda önemli maçlar oynanacak ve yine bugün gibi belki de daha fazla heyecanın yaşanacağı bir gün bizleri bekliyor!

Genel

Önce rahat kazanan seri başı takımlara bakarsak iki numaralı seri başı Alkaloid ve üç numaralı seri başı Mednyi Vsadnik rakiplerini 5,5-0,5 gibi ezici skorlarla yenmeyi başardı.Ayrıca CSM Baia Mare 5-1, Beer Sheva Satranç Kulübü de 6-0’lık galibiyetler alarak günü rahat bir şekilde 2 puanla kapatan diğer takımlar oldu.

Günün en çekişmeli maçları ilk iki masadaydı. Novy Bor-Legacy Square Capital maçında 3,5-2,5 kazanan Çek takımı adına turun tek galibiyeti, rakibi Malakhov’un yeterince dakik olmayan oyununu mükemmel değerlendiren David Navara’dan geldi. Gerçi Harikrishna da gerekirse kazancı zorlayabilecek bir konumdaydı, dolayısıyla maç 4-2 de bitebilirdi ancak maç durumu berabereyi yeterli kılıyordu.

İlk masada ise takip etmesi çok zevkli bir maç izledik. Odlar Yurdu Globus karşısında harika bir mücadele ortaya koydu ve kazanca çok yaklaştı. Son dört masada sağlam oyunlarla beraberlikler elde eden Azeri kulübü işi ilk iki masaya bıraktı. Kramnik de Naiditsch karşısında çok kötü bir hata yapıp kayıp bir konum oynamak zorunda kalırken Grischuk da zaman sıkışmasının bitiminde kendini bir anda kayıp pozisyonda buldu. Ancak önce Kramnik Naiditsch’in tuhaf 41. Vxb7? hamlesinden sonra durumu eşitledi sonra da Grischuk Mamedov’un çok kötü bir hatasından sonra oyunu berabere finale taşımayı başardı ve böylece Globus çok değerli bir beraberlik alarak şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Kulüplerimize gelince, Beşiktaş-Karaman Belediyesi maçında 4,5-1,5 kazanan Beşiktaş oldu ve 6 puana yükseldi. Diğer iki takımımız Genç Akademisyenler ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ise günü kayıplarla noktaladılar.

Kadınlar

Kadınlarda da bugün büyük bir heyecan vardı. Odlar Yurdu, Legacy Square Capital’i Mamedjarova ve Balajayeva’nın galibiyetleri ile 2,5-1,5 yendi ve tur sonu itibariyle bugün çok zor bir maçta Bossa Nova’yı yenen Batum Satranç Kulübü Nona ile birinciliği paylaşıyor.

Diğer bir turnuva favorisi Ugra Satranç Kulübü de bugün ekibimiz Marmara’yı 3-1 yendi ve yoluna devam etti. Ancak bu maçtan çok sevindirici bir sonuç geldi. WFM Okuyaz, eski dünya şampiyonu GM Anna Ushenina’yı mağlup etti! 

Ushenina-Okuyaz

ushenina-okuyaz

Hiçbir şeyden şüphelenmeyen Ushenina 31.Vc2? oynadı ancak Duru fırsatı hemen değerlendirdi: 31…Axf4! 32. gxf4 Vh4! Ve şimdi hem ölümcül Ve1 tehdidi var hem de siyah kareler çok zayıf, konum tamamen kazanç. Nitekim bundan sonra rakibine şans tanımayan oyuncumuz çok önemli bir galibiyet aldı. 15 yaşında bir dünya şampiyonunu yenmesi gerçekten büyük bir olay! Tebrikler Duru!

İki kulübümüzü karşı karşıya getiren maçta Anatolia Mediterranean’ı 3,5-0,5 geçerken Aegean takımımız Beer Sheva Satranç Kulübü’ne Defne Sade’nin son masadaki galibiyetine karşın 3-1 mağlup oldu.

Turnuvada altıncı tur yarın 15.00’ta başlayacak. Her iki kategoride de önemli eşleşmelerin olduğu turda oyunları ve canlı analizi takip etmeyi unutmayın! 

Haber: FM Tarik Selbes   
Fotoğraflar: David Llada / Başak Göktaş
 
 

r 20171011 ecc antalya 3530 daniele vocaturo ding liren padova - alkaloid 

Daniele Vocaturo - Ding Liren

 

r 20171011 ecc antalya 3544 zeinab mamedjarova odlar yurdu alina kashlinskaya  shsm legacy square capital

 Zeinab Mamedjarova - Alina Kashlinskaya  

 

img 7986

Anna Ushenina - Duru Okuyaz

 

r 20171012 ecc antalya r5 3631 jon ludvig hammer oslo schakselskap aryan tari valerenga sjakklubb

 Jon Ludvig Hammer - Aryan Tari 

 

r 20171012 ecc antalya r5 3660 harika dronavalli batumi nona

Harika Dronavalli

 

img 7924 

Arkadij Naiditsch - Vladimir Kramnik 

 

img 7938

Busenaz Koçyiğit – Özgün Şahin

 

img 7982
Ernesto Inarkiev