Mobile menu

Tekirdağ ve Edirne’de Ailemizle Buluştuk

corluenez17Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 18-19 Kasım 2017 tarihlerinde Tekirdağ'da Çorlu, Edirne'de ise Keşan ve Enez ilçelerini ziyaret ederek satranç ailesiyle ve il-ilçe yerel yöneticileri ile bir araya geldi.

Trakya ziyaretlerine Çorlu ile başlayan Tulay, ilk olarak Tekirdağ satranç ailesi ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Üyesi Rafet Gülmez, TSF Tekirdağ İl Temsilcisi Aylin Aydoğdu, Çorlu İlçe Temsilcisi Ercan Ekinci, Süleymanpaşa İlçe Temsilcisi Özkan Papatya, Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakut, Marmara Ereğlisi İlçe Temsilcisi Gökhan Eşmebaşı, spor kulübü yöneticileri, antrenörler ve hakemlerin katılımıyla düzenlenen sabah kahvaltısında Tulay bir konuşma yaparak, Türk satrancının başarılarının çığ gibi büyüdüğünü ve bu başarının her geçen yıl katlanarak arttığını ifade etti. Katılımcıların sorularına da detaylı biçimde yanıt veren Tulay, Ocak ayında gerçekleşecek Türkiye Küçükler, Yıldızlar, Emektarlar Şampiyonaları ve Türkiye Kupası hazırlıklarından söz etti. Tulay, toplantının ardından Çorlu'da faaliyet gösteren Dahi Satranç Kulübü, Başarı Satranç Kulübü, Düşün Satranç Kulübü, Hamle Satranç Kulübü, ÇOSEM Satranç Kulübü, Trakya Satranç Kulübü'nü de tek tek ziyaret etti. Satranç ailesi tarafından büyük bir sevgi gösterisi ile karşılanan Başkan Tulay, satranç kulüplerinde hayata geçen faaliyetler ve yapılan çalışmalar konusunda memnuniyetini kulüp yöneticileri, antenörler ve sporcular ile paylaştı.

Çorlu'nun ardından 19 Kasım Pazar günü Edirne'de Keşan ve Enez ilçelerini ziyaret eden Tulay; Keşan Belediyesi 15. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'na katkılarından dolayı Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan'a ve Enez Kaymakamlığı Aziz Yörük Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'na katkılarından dolayı Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz'e teşekkür ve nezaket ziyaretleri gerçekleştirdi. İl genelinde satranç sporuna ilginin artmasına ve satrancın yayılmasına da katkı sağlayan açık satranç turnuvalarının, önümüzdeki yıllarda daha büyük katılımla hayata geçeceğini dile getiren Tulay, "Açık satranç turnuvalarımızın sayısını yerel yöneticilerimizin verdiği destek ile 17'ye çıkardık. Bu turnuvalarımız dünyanın en güçlü sporcularının hamle yaptığı ve Türk satrancını dünya satranç kamuoyu nezdinde cazibe merkezi yapan çok önemli faaliyetler" açıklamasında bulundu. Başkan Tulay'ın Enez ve Keşan ziyaretlerinde; Enez İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Uzun, TSF Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Bölge Temsilcisi Rafet Gülmez, Edirne İl Temsilcisi İlker Sarıtekin ve Enez İlçe Temsilcisi Umut Güney de hazır bulundular.

 

corlu-enez17 7

corlu-enez17 8

corlu-enez17 2

Hamle Satranç Kulübü

 

corlu-enez17 3

Başarı Satranç Kulübü

 

corlu-enez17 4

Düşün Satranç Kulübü

 

corlu-enez17 6

Trakya Satranç Kulübü

 

corlu-enez17 5

Dahi Satranç Kulübü

 

corlu-enez17 1

Enez Kaymakamlığı