Mobile menu

Şampiyon Bugün Belli Oluyor

img 266611 Kasım 2017 tarihinden bu yana büyük bir heyecan ile devame eden 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası’na 10. tur maçları ile devam edildi. Oldukça heyecanlı maçların oynandığı bu kritik tur sonucunda şampiyonluk mücadelesi son tura taşınırken GM Mustafa Yılmaz 7,5 puan ve IM Oğulcan Kanmazalp 7 puan ile finale giriyor.

Günün en uzun süren ve şampiyonluk yolundaki en önemli maç olan FM Deniz Özen – GM Mustafa Yılmaz maçında oyunsonuna piyon önde giren GM Yılmaz zaman sıkışmasında kazanç fikrini göremedi ve yarım puan ile yetinmek zorunda kaldı. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren bir diğer maç olan IM Oğulcan Kanmazalp – FM Efe Mert Kılıç maçında ise rakibinin sağlam oyunu karşısında maçı çok zorlamayan IM Kanmazalp yarım puana razı oldu ve maç beraberlik ile sonuçlandı. GM Mert Erdoğdu – IM Ege Köksal mücadelesinde taşlar değişildikten sonra maç eşit bir oyunsonuna gitti ve maç da beraberlik ile sonuçlandı.

FM Yasin Sarı – Ebru Kaplan maçında oyunortasında rakip şaha baskı yaparak avantajı elde eden FM Sarı rakibinin hatalarını değerlendirmesini bildi ve günü galibiyet ile kapattı. FM Ekin Barış Özenir – FM Serkan Soysal maçında ise oyunortasında avantajı elinde bulunduran FM Özenir bu avantajını oyunsonuna girilirken rakibine kaptırdı ve FM Soysal da oyunsonunda rakibinin yaptığı ince bir hatayı güzel değerlendirip maçı kazandı. FM Orkhan Eminov – FM Demre Kerigan maçında eşit oyunsonunda maçı kazanmak için zorlayan FM Eminov bir anda kötü konumda kaldı ve rakibine kaybetmekten kurtulamadı.

Turnuvanın en kritik maçı olan ve 2017 Türkiye Satranç Şampiyonunun belli olacağı GM Mustafa Yılmaz – IM Oğulcan Kanmazalp maçının da oynanacağı 11. tur maçları IM Can Arduman ve WGM Kübra Öztürk'ün canlı yorum ve analizleri ile bugün saat 10.00'da başlayacak.
 

Åžampiyonada maçlara iliÅŸkin soru sormak ya da yorumlarını paylaÅŸmak isteyen satranç severler, #TR2017 etiketi ile Türkiye Satranç Federasyonu resmi  Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak ya da resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak bu heyecana ortak olabilirler.

Turnuva Sayfası - FotoÄŸraf Galeri