Mobile menu

Portekiz Açık’ta Son Tura Giriliyor

27545127 1573515449412043 89267891616001884 nLizbon’da 3-9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Portekiz Açık’ın son turu bu akşam oynanacak. Uzun süre turnuvayı önde götürürken sekizinci tur Sırp GM Indjic’e kaybeden Anton Demchenko böylece son tura tıpkı diğer favori Jobava gibi 7 puanlı Indjic ve Petrov’un yarım puan arkasında girmek durumunda kaldı. Son tur oynanacak Petrov-Indjic ve Demchenko-Gharamian mücadeleleri turnuvada ilk üçü belirleyecek.

Sporcularımıza gelirsek IM Kerigan, GM Şanal ve WGM Öztürk’ü 6 puanda görüyoruz. Nevednichy gibi bir büyükustanın ardından Portekizli GM Fernandes’i de yenmeyi başaran Demre Kerigan, son tur ünlü Kanadalı büyükusta Kevin Spraggett ile beyaz taşlarla oynayacak. GM Perez’i kötü konuma düşmesine karşın tahtada maksimum karışıklık yaratarak yenmeyi başaran Kübra Öztürk’ün siyah taşlarla oynayacağı son turdaki rakibi ise kuvvetli Avusturyalı IM Diermair. GM Vahap Şanal da tecrübeli IM Damaso karşısında beyaz ve son tura mutlak favori olarak çıkacak. Her üç sporcumuzun da son tur alacakları galibiyetler turnuvayı üst sıralarda bitirmeleri açısından kritik.

Sıralamada FM Melih Yurtseven ile Özgün Şahin’i 5 puanda görüyoruz. Attila Köksal Yüksel ve Ahmet Olçum 4 puanda ve son tur alacakları galibiyetle hiç değilse iyi bir final yapmak isteyecekler. Son olarak turnuvayı altıncı turda bırakan Cengiz Hasman’ı 2,5 puanda görüyoruz.

Son turda mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Haber: Tarık Selbes

Canlı Yayın - Sonuçlar

(Fotoğraf turnuva sayfasından alınmıştır)

 

Turnuvada yarışan sporcularımız, 8 Ocak Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Lizbon Büyükelçiliğini ziyaret ettiler. Sporcularımızı davet ederek makamında ağırlayan Büyükelçi Mehmet Hasan Göğüş, sporcularımızla sohbet ederek başarı dileklerini sundu.

dbb9143a-614a-4bd5-9e06-f8d38c67cab4