Mobile menu

Meksika'da Kılıçlar Çekildi

Şampiyonlar Kazandı

 

Svidler,P - Leko,P ½ - ½

Gelfand,B - Grischuk,A ½ - ½

Aronian,L - Anand, V 0 - 1

Kramnik,V - Morozevich,A 1 - 0

Sessiz geçen ilk turun ardından Dünya Şampiyonası'nın ikinci turunda kılıçlar kınlarından çıkarıldı ve herkes hazırlıklarını kullanmaya başladı. İkinci turda Dünya Şampiyonu Kramnik ve eski Dünya Şampiyonu Anand kazandılar. Morozevich, Catalan'da Kramnik'i taşların havada uçuştuğu çok keskin bir konuma sokmayı başardı; ancak Dünya Şampiyonu bu kritik mücadeleyi kazandı. Anand ise Aronian'ı siyah taşlarla yenerek çok kritik bir galibiyet aldı. Diğer partiler ise beraberlikle sonuçlandı. Maçların özetleri için haberin devamına tıklayınız.

Maçlar TSİ 22:00'dan itibaren başlamaktadır. Resmi sayfadan, Playchess'ten ve ICC'den maçları canlı olarak izleyebilirsiniz.

Resmi Sayfa           İkinci Tur ChessBase Haberi

Grischuk, Gelfand mücadelesi hiç berabere olmayacak gibi duruyordu; ancak taktik karmaşıklıklardan sonra oyun beraberlikle sonuçlandı. Svidler ise Leko'nun Marshall Hücumu'na karşı yeni bir hamle buldu ve eline kazanç şansları geçtiyse de değerlendiremedi. Günün kritik randevusunda Anand, Aronian'a karşı Moskova Devamyolu'nu seçti. Aronian da Ff6 almayarak keskin bir varyantı seçti. Oyunortasında siyah taşlar Fe5'ten sonra çok uyumlu hale geldi. Ayrıca Aronian'ın oyun dışı kalan kalesi yenilgisini hazırlayan bir diğer etmen oldu. Böylece Anand, siyah taşlarla kritik bir oyun kazandı. Anand maçtan sonraki açıklamasında yenilik olan c5 hamlesini üç gün önce sekondantı olan Danimarkalı büyükusta Peter Heine Nielsen'in bulduğunu kaydetti.

Bir başka kritik mücadelede Kramnik, Morozevich karşısında yine 1.Af3 oynadı ve Katalan'da Kramnik inanılmaz bir taş fedası yaptı ve kendisinden beklenmeyecek tarzda bir parti oynadı. Daha sonra karmaşıklıklar arasında bir hata yaptıysa da Morozevich bunu değerlendiremedi ve Kramnik de partiyi hızla kazandı.