Mobile menu

İkinci Turda Zorlu Mücadeleler Başladı

Avrupa Kulüpler Kupası'nda İkinci Tur

 2-10 Ekim 2007 tarihleri arasında Kemer, Antalya'da düzenlenen Avrupa Kulüpler Kupası'nda dün oynanan ikinci tur maçlarının ardından Erkeklerde 12 takımın 4'er Maç puanı bulunuyor. Masa puanında kaybı olmayan Ural Sverdlovskaya eş puanla birinci sırada yer alıyor. Avrupa Kulüpler Kupası'nda zorlu mücadeleler yavaş yavaş başlıyor. İkinci tur sonunda 12 takım 4 MP ile yarışmayı sürdürüyor. Ural Sverdlovskaya henüz masa puanı kaybetmedi. İlk turun sürpriz takımı Klubi Shahut Prishtina'yı yenerek ilk sıraya yerleştiler.

İkinci masada Economist Saratov ve geçtiğimiz yılın şampiyonu Tomsk-400'ün mücadelesinde gülen taraf 4,5-1,5 kazanan Tomsk oldu.

Bayanlarda ise güçlü Monaco takımı Podgorica'yı 3-1 yendi. Dün kazanan THY, bugün Monaco ekibiyle karşılaşacak; çünkü turnuvada 3 puanı olan herhangi bir takım bulunmuyor. AVS Krasnotoursk ise Gürcistan'ın Interplast Tiflis takımı ile karşılaşacak.

Sonuçları Turnuva Sayfası'ndan takip edebilirsiniz. Organizasyon boyunca hazırlanacak videolardan ilki tamamlanmıştır. Açılış Töreni'nin yer aldığı bu videoyu buradan izleyebilir veya indirebilirsiniz. 

ChessBase          Chessvibes          Video  

Birinci Tur

Avrupa Kulüpler Kupası'nda birinci tur bugün oynanan maçlarla tamamlandı. Favori olarak gösterilen takımlar maçlarını rahatça kazandılar; ancak bir büyük süpriz gerçekleşti. Kosova'yı temsil ede Klubi Sahaut Prishtina kadrosunda büyükustaların da bulunduğu Strasbourg Satranç Kulübü'nü 3,5 - 2,5 yendi.

Yakup Erturan, GM Milov ile Berabere Kaldı, Ata Seçer GM Istratescu'yu Yendi

Ülkemizi temsil eden takımlarımızdan Beşiktaş, Sollentuna Chessclub takımına 4-2 yenildi. Fethi Apaydın GM Valentin Popov ile berabere kalırken Hakan Yaramış da GM Sergey Ivanov ile berabere kaldı. Burak Fırat ise IM Pontus Carlsson'u yendi. Gros Xake Taldea'ya 4-2 yenilen Doruk Koleji'nde ise henüz Büyükusta normu alan Uluslararası Ustamız Yakup Erturan ünlü büyükusta Vadim Milov ile berabere kaldı. Ata Seçer ise Romen büyükusta Andrei Istratescu'yu yendi. Türk Hava Yolları Economist SGSEU-1 Saratov'a 5,5-0,5 yenilirken Türk Hava Yolları'nda tek beraberliği GM Evgeny Tomashevsky ile berabere kalan IM Mert Erdoğdu aldı. Novoborsky takımına 5-1 yenilen Tarsus Zeka Spor Kulübü'nde ise Faruk Keler GM Radek Kalod ile berabere kalırken Maksat Piriyev de IM Pavel Simacek ile berabere kaldı.

Bayanlarda da ilk gün büyük bir süpriz yaşanmadı. Bireysel sürprizlerden birisi Eski Dünya Şampiyonlarından GM Maia Chiburdanidze WIM Marlies Bendsorp ile berabere kaldı.  THY'de WIM Betül Cemre Yıldız ise IM Sopia Gvetatze'yi yendiyse de THY, eski şampiyona 3-1 yenildi. Beşiktaş'ın rakibi ise  T-Com Podgorica'ydi. Rakibine 3,5-0,5 yenilen Beşiktaş'ın tek puanını Cansu Söylemez aldı.

Bayanlar da maçlarını 4-0 kazanan AVS Krasnotourinsk, Southern Ural Cheliabinsk ve Ekonomist Saratov 2 maç puanı ve 4 masa puanıyla ilk sıralarda yer aldılar.

Sonuçları Turnuva Sayfası'nda detaylı olarak görebilirsiniz.