Mobile menu

3. Uluslararası Atatürk Satranç Festivali Sona Erdi

   

             GENEL                              YILDIRIM                         16 YAŞ ALTI     

Festivalde Genel Kategoride 1 inci 8 puan ile IM Malkaz Sulashvili (GEO), 2 inci 7,5 puanla Davit Zarkua (GEO), aynı puanla  Turhan Yılmaz (TUR) 3 üncü oldu. 16 Yaş Altı Kategoride Umut Abit 6,5 puan ile birinci olurken, Ahmet Ölçüm 6 puan ile ikinci ve Mustafa İnkaya 5 puan ile üçüncü oldu. Yıldırım Turnuvasında Davit Zarkua (GEO) 9 puan ile birinci, GM  Konstantin Shanava (GEO) 8,5 puan ve averajla ikinci, Nidjat Agayev (AZE) üçüncü oldu.

Sporcular ödüllerini ve plaketlerini Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve TSF Asbaşkanı Tahsin Aktar' dan aldılar. Turnuva Sayfası

                                 

Önceki Haberler

Onur Karadoğan 23 yaşında spastik bir genç. Festivalde o da mücadele ediyor.  9 yaşında kuzeninden okuma yazmayı, 12 yaşında ablası tarafından satrancı öğrendi.  Şimdiye kadar hiçbir profesyonel destek almadı. Onurun 9 tur sonunda 4,5 puanı bulunuyor. Üstelik bir tura Fox TV’de canlı yayına katılacağından dolayı katılamadı. Onur sadece bir parmağını kullanabildiğinden önce oynayacağı taşı daha sonra gideceği kareyi gösteriyor. Babası da sesli olarak önce teyit edip hamleyi yapıyor. İşte azmin zaferi !!  Hayat Hikayesi

Festival 01-11 Kasım 2007 tarihleri arasında SEGEM Kahraman Olgaç Satranç  Merkezi'nde düzenleniyor. Maçlar her gün Genel Kategori'de saat 18:00'de 10 masadan Atatürk Stadyumu 'nda canlı yayınlanmaktadır.      

   

Festivalde oyunlar büyük çekişmelere sahne oluyor. Pazar sabah 3. turda Aydın Duman ve 5. turda Metin Alper, Konya'da düzenlenen Mevlana Festivali'nin şampiyonu Gürcü GM  Konstantin Shanava'yı yenerken. Mevlana Festivali'nde dördüncü olan ve IM normu alan Gürcü Armen Grigoriev 2. turda Şenol Şahin ve 3. turda İzzet Keyiren ile berabere kaldı. Grigoriev 4 üncü turda M.Dursun Bozkır'a karşı kaybederken,  İbrahim Tofan 4 üncü turda Türkmenistan dan GM Handszar Odeev'i mağlup etti.

2007 Uluslararası Atatürk Satranç Festivali; Adana Valisi İlhan Atış, TSF Onursal Başkanı Kahraman Olgaç, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve TSF Asbaşkanı Tahsin Aktar’ın açılış konuşmaları ve düzenlenen kokteyl’in ardından Kahraman Olgaç’ın törensel hamleyi yapmasıyla resmen başladı. Festivalde Genel Kategori'de 7 ülkeden 128 ve 16 Yaş Altı Kategoride 29 ve Yıldırım turnuvasında 62 sporcu mücadele ediyor.

ÜÇÜNCÜ ULUSLARARASI ATATÜRK SATRANÇ FESTİVALİ
1-11 KASIM TARİHLERİ ARASINDA ADANA'DA

        

                                                                  Prof.Dr.Azim Öztürk

Uluslararası Atatürk Satranç Festivali start aldı. 1-11 Kasım Tarihleri arasında Adana – Seyhan Belediye başkanı Prof.Dr.Azim Öztürk’ün himayelerinde ve Seyhan Belediyesinin sponsorluğu ile gerçekleştirilecek olan festivalde açık, 16 yaş altı ve yıldırım olmak üzere üç kategoride sporcular ter dökecek.

Turnuva Yönergesi     Konaklama Olanakları        Turnuva Sayfası

İlk kez 2005 yılında Ulu Önder Atatürk’ün anısını yaşatmayı amaçlayan fetivalde bu yıl toplam ödül 20 000 $. Seyhan Belediyesi, Türkiye Satranç Eğitin Vakfı (TÜRSEV) ve Türkiye Satranç Federasyonunun organizasyonu, olan festival turnuvası Seyhan Kahraman Olgaç satranç Merkezinde gerçekleşecek.

Satranç Sporuna son derece önem veren Başkan Prof.Dr Öztürk, Adana’nın serin sonbaharında tüm satranç severleri bu önemli ve anlamlı organizasyonda görmeyi arzu ettiklerini belirtirken katılacaklara şimdiden başarı dileklerini iletti.  Bir işletme profesörü olan Başkan Öztürk, kendisi de satranç oynamayı seviyor. 1400000 nüfusa sahip Seyhan ilçesinin sorunları ve hizmetleri ile uğraşırken Çukurova Üniversitesinde hocalık yapmayı da sürdürüyor. ‘Seyhan’lı Efendi Biz Hizmetkarız’ sloganıyla işe başlayan Başkan Prof.Dr. Öztürk klasik belediyecilik anlayışının dışında bir hizmet aşkı ve anlayışına sahip.