Mobile menu

Rodostoşah’ta Son Tura Giriliyor

whatsapp image 2019-02-15 at 11.35.56Rodostoşah GM ve WGM Norm Turnuvaları’nda bugün sekizinci ve dokuzuncu turlar oynandı.

GM normu turnuvasında sabah turunda IM Gökerkan’ın GM Lajthajm karşısındaki galibiyetine rakip takımdan GM Pikula’nın IM Can karşısındaki kazancıyla cevap vermesi neticesinde maç berabere sonuçlandı. Akşam turunda ise rakip takımın 3-2 üstünlüğü vardı. IM Gökerkan’ın eşit bir at finalini turnuvanın en formda oyuncusu GM Bajarani’ye kaybetmesi ve yine FM Özenir’in berabere bir finalde IM normu şansları için kazancı zorlamaya çalışarak GM Lajthajm’a bir puan hediye etmesi bu sonuca yol açan en önemli etkenlerdi şüphesiz. İlk yedi turda sadece yarım puan alabilen FM Kayra Kamer ise kendisi için çok kötü geçen bir turnuvada sekizinci turda GM Bajarani ile berabere kalıp dokuzuncu turda da GM Annageldyev’i yenmeyi başararak 2 puana yükseldi ve biraz olsun moral buldu.

WGM norm turnuvasında ise sabahki turda WFM Duran’ın FM Prohorov karşısındaki beraberliği dışında puan alamayan takımımız akşam turunda WCM Sade’nin turnuvayı o tura kadar namağlup sürdüren WGM Eric’e karşı güzel bir şah kanadı atağı yaparak iyi bir galibiyet elde etmesine karşın 2 puanda kaldı. WIM normu şansı olan ve oldukça iyi bir turnuva geçiren WFM Esma Doğa Duran’ın akşam turunda IM Shkuran’a kaybetmesi günün en üzücü sonucuydu. Norm gelmese de yine de bu kategorideki tüm oyuncularımızın son tura girerken ELO kazanıyor olması sevindirici.

Oyuncularımıza yarın oynanacak 10. ve son turda başarılar diliyoruz!

Turnuvanın final turu 16 Şubat Cumartesi günü saat 10:00’da başlayacak.

Haber: FM Tarık Selbes 

Foto Galeri (Fotoğraflar: Sasa Jevtic)

whatsapp image 2019-02-15 at 11.35.58 1

 

 

Rodostoşah Uluslararası GM ve WGM Norm Turnuvaları'nda IM Can Arduman, FM Deniz Arman ile birlikte canlı yayında satranç severlerle birlikte oluyor. Satranç severler turnuva sayfasından yapılacak canlı yayını takip ederek heyecan dolu yarışı takip edebilirler >>> Turnuva Sayfası & Canlı Yayın