Mobile menu

Avrupa Genç Takımlar - Tur 2

tur2takimÇekya'da devam eden 2019 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda bugün ikinci tur maçları oynandı. Oldukça çekişmeli maçlara sahne olan turdan takımlarımız 4 kategoride de beraberlik ile ayrıldılar.

12 yaş genel kategoride Slovenya takımı ile 2 – 2 berabere kalırken 4. masada oynayan Can Durak, rakibi karşısında açılışta avantajı eline aldı ve sonrasında da maçı kazanmasını bildi. 2. ve 3. masada mücadele eden Hasan Hüseyin Çelik ile Yusuf Portakalcı ise rakipleri karşısında beraberlik ile ayrıldı. Takımımız 3. turda ise Çekya-1 takımı ile karşılaşacak. 12 yaş kızlar kategorisine baktığımızda İngiltere ile karşılaşan takımımızda Zümra Meryem Alagöz rakibini mağlup etmeyi başardı ve takımımız günü 1 – 1 beraberlik ile kapattı. 3. turda ise kızlarımız Çekya-1 takımı ile mücadele edecek.

18 yaş genel kategoride takımımız kuvvetli Slovakya-1 takımı ile karşı karşıya geldi. 3. masada FM Filip Haring (2334) ile mücadele eden Serhan Berat Özdemir, kuvvetli rakibini yenerek çok önemli bir puan aldı. 2. ve 4. masada beyaz taşlar ile oynayan Akın Özsakallıoğlu ile Furkan Büke, oldukça uzun geçen maçların ardından masadan yarım puan ile ayrıldılar ve takımımız günü 2 – 2 beraberlik ile kapattı. Takımımız 3. turda 1 numaralı seribaşı Hollanda takımı ile karşılaşacak. 18 yaş kızlar kategorisinde favorilerden Romanya takımı ile karşılaşan takımımız, 1. masada WFM Miruna-Daria Lehaci (2201) karşısında Hayrun Nisa Şahin'in aldığı güzel galibiyet ile rakibinden 1 puan almayı başardı. Takımımız 3. turda ise MS Bölgesi(Çekya) takımı ile karşı karşıya gelecek.

3. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak olan şampiyonada mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar dileriz.

Chess Results               Şampiyona Sayfası

Fotoğraf Galerisi             Canlı Yayın       Canlı Yayın(Chess24)