Mobile menu

Ustalarımız Abu Dabi Açık'ta

abudhabi201926. Abu Dabi Uluslararası Satranç Festivali, 2-10 Ağustos 2019 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştiriliyor. Açık, Ustalar, Gençler ve Emektarlar olmak üzere 4 kategoride düzenlenen turnuvada toplamda 549 sporcu mücadele ediyor. Turnuvada ülkemiz adına ise GM Mustafa Yılmaz, GM Emre Can ve GM Vahap Şanal Ustalar kategorisinde ülkemizi temsil ediyorlar. GM Yuriy Kryvoruchko, GM Hua Nİ, GM Saleh Salem gibi kuvvetli büyükustaların mücadele ettiği kategoride 48'i GM olmak üzere 151 sporcu yarışıyor. Turnuvada 3 tur sona ererken GM Mustafa Yılmaz 2.5, GM Emre Can ile GM Vahap Şanal ise 2 puan ile yollarına devam ediyorlar.

Turnuvanı ilk turunda sporcularımız zorlanmadan maçlarını kazandılar. 2. tura baktığımızda ise GM Mustafa Yılmaz oyunortasında güzel bir kalite fedası ile güzel bir geçer elde etti. Oyunsonunda ise konumu yavaş yavaş işleyen büyükustamız güzel bir galibiyete imza attı. GM Vahap Şanal ise oyunortasında rakibine baskı kurarak avantaj elde etti. Oyunsonunda ise güzel bir taktik ile at öne geçen sporcumuz maçını kazanmasını bildi. GM Emre Can ise oyunortasında avantajı eline alsa da zaman sıkışmasında istediğini yapamadı ve masadan yarım puan ile ayrıldı.

3. turda siyah taşlar ile mücadele eden GM Yılmaz maçı zorlamadan beraberlik ile sonlandırdı. GM Şanal ise GM Nodirbek Abdusattorov(2594) ile karşılaştı. Siyah taşlar ile açılıştan eşit bir konumda çıkan sporcumuz oyunortasında rakibini bulduğu çok güzel bir taktik fikir ile piyon geri düştü. Sonrasında konumu tutmaya çalışsa da maçı kaybetmekten kurtulamadı. GM Can'ın maçına baktığımızda ise taşlar değişip erken safhada oyunsonuna gidildi. Bu sırada kalan taşları çok güzel bir şekilde rakip sahaya giren GM Can, geçer piyon yaratarak avantajı eline aldı. Sonrasında alet öne geçen sporcumuz güzel bir galibiyet elde etti.

4. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Sonuçlar      Canlı Yayın