Mobile menu

Riga Açık Başladı

rtu open -2019-web

2019 Riga Teknik Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası, 5-11 Ağustos 2019 tarihleri arasında Letonya'nın başkenti Riga'da düzenleniyor. Toplamda 39 ülkeden 275 sporcunun yarıştığı turnuvada 30 GM, 5 WGM, 50 IM, 9 WIM, 48 FM, 15 WFM, 3 CM ve 1 WCM olmak üzere 161 unvanlı sporcu mücadele ediyor. Turnuvada ayrıca GM Igor Kovalenko, GM Robert Hovhannisyan, GM Nijat Abasov, GM Aryan Tari ve GM Christian Bauer gibi kuvvetli büyükustalar da mücadele ediyor.


Turnuvada ülkemiz adına ise GM M.Batuhan Daştan, IM Cem Kaan Gökerkan, WFM Sıla Çağlar, Arno Garabetyan, Nedim Yapar, Hüseyin Sertbay ve Önder Altunbay yarışıyor. Ayrıca turnuvanın küçükler kategorisinde de sporcumuz Ata Arda Çağlar boy gösteriyor.


Turnuvada bugün ilk tur maçlarını oynanırken sporcularımızdan GM M.Batuhan Daştan, IM Cem Kaan Gökerkan ve WFM Sıla Çağlar ilk tur maçlarından galibiyet ile ayrıldılar, Hüseyin Sertbay ise turnuvaya beraberlik ile başladı. Turnuvaya 9 numaralı seribaşı olarak başlayan GM Daştan, ilk tur maçında güzel bir fil fedası ile rakip şahının önünü açtı. Sonrasında ise taşları ile rakip şahı mat etmeye giden sporcumuz güzel bir minyatür ile turnuvaya başlangıç yaptı.


2. turu yarın TSİ 11.00'de başlayacak olan turnuvada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

 

Turnuva Sayfası