Mobile menu

Ekaterina Atalık ve Mustafa Yılmaz 2019 FIDE Grand İsviçre Turnuvası’nda!

whatsapp image 2019-10-10 at 16.59.53Bilindiği üzere chess.com sponsorluğunda her yıl düzenlenen ve dünyanın en kuvvetli açık turnuvalarından biri hatta birincisi olan Man Adası Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, FIDE ile imzalanan protokol uyarınca dünya şampiyonluğu döngüsünün bir parçası haline geldi ve FIDE Grand İsviçre Turnuvası adını aldı.

Turnuvayı birinci bitiren veya en azından halihazırda katılma hakkına sahip olan Carlsen, Caruana gibi isimlerin zirvede yer alması halinde onlardan sonra ilk sırayı alan satranççı 2020’de düzenlenecek olan Adaylar Turnuvası’nda oynamaya hak kazanacak, dolayısıyla 70.000 $ birincilik ödülü -toplam para ödülü 433.000 $ (!)- için oynayacak Carlsen ve Caruana da dahil olmak üzere Anand, Karyakin, So, Aronyan, Grişçuk gibi Adaylar Turnuvası kontenjanına gözünü dikmiş birçok elit ismi bu turnuvada izleme imkânı bulacağız. Anish Giri nerede diye soracak olabilirsiniz; Ding Liren’in Dünya Kupası’nda Adaylar Turnuvası’na katılım hakkı elde etmesinin ardından ELO ortalaması kontenjanı için ilk sırada yer alan Hollandalı satranççı ELO kaybetme riskini göze almayarak -biraz da tartışmalara yol açan bir şekilde- turnuvadan çekilmeyi tercih etti.

10 Ekim’de başlayacak turnuvaya ülkemizden de iki oyuncu katılıyor. GM Mustafa Yılmaz, 12 aylık ELO ortalamasına göre ilk 100’de yer alan bazı oyuncuların -Giri gibi- çekilmesi veya daveti reddetmesi nedeniyle ilk listede yedekte yer almasına karşın katılım hakkı kazanırken IM Atalık da organizatörün kadın ve gençlere tanıdığı “wild card” sayesinde kadın satrancının diğer önemli isimleriyle birlikte bu kuvvetli turnuvada oynama şansı bulacak.

11 turluk bu zorlu fakat bir o kadar da keyifli geçecek turnuvada oyuncularımıza başarılar diliyoruz! Man Adası’nda ilk tur 10 Ekim Perşembe günü TSİ 17:00’de başlayacak.

Resmi Site: https://iominternationalchess.com

Canlı Yayın: https://www.chess.com/events/2019-fide-chesscom-grand-swiss-isle-of-man