Mobile menu

Avrupa Yıldırım Şampiyonası

img-20191208-wa0007Estonya’nın başkenti Talin’de gerçekleşen 2019 Avrupa Yıldırım Şampiyonası dün oynanan 11 çift tur sistemi ile sonuçlandı. Turnuvanın şampiyonluğu tıpkı hızlı satrançta olduğu gibi 3 sporcu tarafından paylaşıldı. Eşitlik bozma sonucunda sıralama 17 puan toplayan sporcular arasında GM Igor Lysyj, GM Zaven Andriasian, GM Andrey Esipenko şeklinde gerçekleşti. Temsilcimiz Vahap Şanal’da liderin 1.5 gerisinde 15.5/22 yaparak 12. olmayı başardı.

Oldukça yoğun bir tempoda bir gün içinde tamamlanan turnuvada temsilcimiz GM Şanal, genel olarak başarılı diyebileceğimiz bir performans sergiledi. 4. turda sürpriz sayılabilecek bir mağlubiyet alan Şanal, 17 ve 18. turlarda GM Evgeny Postny’yi 2-0 ile geçerek üst sıralara giden kapıyı açtı. Sonuç olarak başarılı bir performans sergileyen temsilcimiz turnuvayı birçok kuvvetli ismin önünde 12. sırada tamamladı.

Şampiyonun sonuçlarını inceleyecek olursak turnuvanın ilk yarısını hatasız sayılabilecek bir performansla kapatan Lysyj, güçlü rakiplerine karşı art arda aldığı beraberlik ve galibiyetlerle hakedilmiş bir başarı yakaladı. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Zaven Andriasian da yalnızca bir mağlubiyet alarak ikinci sırayı aldı. Turnuvanın ilk ve son kısmında oldukça yüksek skor alan Andrey Esipenko da kürsüde hakettiği yeri aldı.

Sporcumuz GM Vahap Şanal’ı güzel mücadelesinden dolayı tebrik ediyor, ileride oynayacağı turnuvalarda başarılar diliyoruz.

Haber: Mert Tırak 

Chess-results: http://chess-results.com/tnr480821.aspx?lan=8&art=0