Mobile menu

İstanbul Satranç Akademisi Açıldı..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun işbirliği ile kurulan İstanbul Satranç Akademisi www.genclikistanbul.com adresinde binlerce öğrenciyi buluşturdu.

Web sitesinin hayata geçmesiyle birlikte öğrencilerden görülen talep had safhadaydı. Sadece öğrencilerin üye olabileceği bir web hizmeti ile internet erişiminde izole edilmiş bir alan sağlayarak, çocukların daha güvenli bir internet ortamında bilgi-kültür-eğlence aktivitelerine katılmasını hedefleyen bu organizasyonda öğrencilerin becerilerinin ve sosyal zekâ gelişiminin artırılması hedefleniyor.

Sitenin en önemli özelliği e-learning sistemiyle öğrencilerin, internet üzerinden, istediği zamanda ve yerde, bir öğretmene ihtiyaç duymadan kendi kendine satranç derslerine katılabilmesi. Öğrenciler, her ders sonrası yapılan pratik uygulamalarla kendilerini geliştirebiliyorlar ve kurulan sistemle internet üzerinden on-line satranç oynayabiliyorlar.

Web sitesi, öğrencilere spesifik olarak sadece satranç öğretmeyi hedeflemiyor. Sanattan edebiyata, spordan sağlığa, zeka oyunlarından soru bankalarına kadar çok geniş bir yelpazede çocukların eğitsel ve becerisel yanlarını geliştirmeyi öngörüyor. Sitede yer alacak aktivetelerde bilgi yarışmalarından, turnuvalara, gezi, fotoğrafçılık, forum ve ödüllere kadar herşey düşünülmüş.

Öğrencilerin güvenli internet ortamında iletişimlerinin kuvvetlendirilmesi ve enerjilerinin daha olumlu yönlendirilmesi amacıyla geliştirilen bu proje kapsamında İstanbul’da pilot bölge olarak seçilen beş ilçede de okullarda öğrencilere “Satranç Eğitim Setleri” dağıtılmış. Öğrencilere verilen üye formları ve aktivasyon şifreleri ile sisteme girişleri sağlanarak, dışarıdan sisteme sızmalar önlenmiş durumda.

Gençler adına atılan bu güzel adımın, bir an önce diğer öğrencilerimize de ulaşmasını diliyoruz.