Mobile menu

Aeroflot'ta Dördüncü Gün

 

 

 

2008 Aeroflot Açık'ta A1,A2 gruplarında dördüncü tur, B ve C gruplarında beşinci tur maçları tamamlandı. Sonuçlar ve gruplarda yaşananlar haberin devamında yer almaktadır. Dördüncü ve beşinci gün maçlarının sonuçları haberin devamında yer almaktadır.

A1 Grubu'nda GM'ler Nepomniachtchi, Grachev ve Rodhstein 3,5 puanla lider durumdalar. A2 Grubu'nda dördüncü tur IM Emre Can 2572 performansla oynarken IM Mert Erdoğdu da 2510 performansla oynuyor. B Grubunda FM Selim Çıtak ve FM Yasin Emrah Yağız sırasıyla 4 ve 3,5 puanla oldukça iddialı konumdalar. C Grubu'nda ise 4 puanı bulunan Kadir Erden üst sıralarda bulunuyor.

 

 

 

Sol: GM Victor Bologan ve maçını izleyen Rusya Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Aleksandr Bach

Sağ: GM Vladimir Akopian bazı maçlara göz atıyor.

A1 Grubu'nda Motlev ile Nepomniachtchi berabere kalınca grupta tam puanlı kimse kalmadı. GM Boris Grachev de GM Evgeny Najer'i, GM Maxim Rodshtein ise GM Sebastien Feller'i yenince 3,5 puanlı gruba onlar da katıldılar. Günün bir diğer önemli sonucu ise Aeroflot'tan hemen önce Moskova Açık'ı kazanan GM Artyom Timofeev'in Beyaz Rus GM Aleksej Aleksandrov'u yenmesiydi. Günün Moldova derbisinde ise GM Viktor Bologan, GM Viorel Iordahescu'yu yendi. Önceki gün Nepomniachtchi'ye kaybeden GM Dreev, bu tur Çinli büyükusta GM Jianchao Zhou'yu yendi. Beşinci tura girerken 3,5 puanı bulunan GM Nepomniachtchi ve GM Grachev birinci masada eşleşirken, gruptaki 3,5 puanlı son isim İsrailli  GM Rodshtein da GM Bologan ile oynayacak.

 

A2 Grubu'nda GM Safin ve GM Askarov berabere yapınca tam puanlı sporcu kalmadı ve GM Novikov,i IM Kryakvin, GM Askarov ile GM Safin birinciliği paylaşıyorlar. İkinci tur Ushenina'ya kaybeden GM Dvoirys de 3 puana ulaştı ve bu grubu takip ediyor. IM Emre Can, dün GM Kharlov ile berabere yaptı ve bugünkü rakibi Bursa Piyon Satranç Kulübü'nde de oynamış olan GM Artem Iljin. Emre Can'ın şu ana kadar performansı 2572.  IM Erdoğdu da dün IM Yudin(2519) ile berabere yaptı ve bugün GM Yagupov ile karşılaşıyor. Mustafa Yılmaz da dünkü rakibi Schiendorfer'i yenerek bugün Azeri Gurbanzade ile eşleşti. IM Kıvanç Haznedaroğlu, 12 yaşındaki yeni süperstar FM Ilya Nyzhnik'e kaybetti.

 

Sol: Ünlü teorisyen(Kapalı İspanyol'da 9.h3 Fb7'ye ismini veren büyükusta) Igor Zaitsev  Sağ: FM Nyzhyk-IM Haznedaroğlu

C Grubu'nda Kadir Erden, Susylakov ile hafif üstün bir oyunsonunda berabere yaparken, bugün ünlü büyükusta ve aynı zamanda "Büyükusta Gibi Oyna/Büyükusta Gibi Düşün" serilerinin yazarıyla tesadüfen aynı adı taşıyan Rus oyuncu Alexander Kotov ile karşılaşıyor.

 

B Grubu'nda FM Emrah Yağız kazanarak 3,5 puana ulaştı ve bugün Beyaz Rus IM Novitzkij ile karşılaşacak.  FM Çıtak, dün 14 Yaş Dünya ikincisi olan Wang'a oldukça kötü bir konumu kurtarırken 4 puana ulaştı ve bugün Ermeni Bagdhasaryan ile karşılaşıyor.

Özgür Akman