Mobile menu

Avrupa Şampiyonası'nda Gurevich Timofeev'e Karşı

Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası'nda son üç tura girilirken, turnuvada her zamanki gibi yüzlerce büyükusta arasında heyecanlı maçlar oynanıyor. Sekizinci tur sonunda erkeklerde Sutovsky ve Movsesian liderliklerini korudular. GM Kotanjan'ı yenerek 5,5 puana ulaşan Mikhail Gurevich, bugün 2008 Moskova Açık'ı kazanan Rus büyükusta Artyom Timofeev ile karşılaşıyor. Bayanlarda Pia Cramling, Anna Ushenina ve Kateryna Lahno 6,5 puanla liderliği paylaşıyorlar. Ekaterina Atalık berabere kalarak 5 puana ulaşırken, Betül Cemre Yıldız WGM Kursova'yı yendi ve 4 puana ulaştı. PGN dosyaları resmi sitede yer almaktadır. Türk sporcuların sekiznci turda aldıkları sonuçlar ve diğer haberler devamında yer almaktadır.

Resmi Site

Alexander Motylev ve Sergey Movsesian

Sekizinci turda Tigran Kotanjian'ı yenen Gurevich 5,5 puana ulaşırken bugün 2008 Moskova Açık'ı kazanan Rus büyükusta Artyom Timofeev ile karşılaşacak. İlk masalarda liderliği etkileyecek bütün maçlar berabere sona erince Emil Sutovsky ve Sergey Movsesian liderliklerini korudular. Onları çoğu genç isimlerden oluşan 6 puanlı bir büyükusta grubu takip ediyor. Suat Atalık, dün kazandı ve bugün İngiliz büyükusta Gawain Jones karşısında bir galibiyet daha arayacak. Umut Atakişi de Avusturyalı uluslararası usta Baumegger ile karşılaşıyor.

Bayanlarda Eketerina Atalık, Azeri bayan büyükusta Ilaha Kadimova ile berabere kalırken, Betül Cemre Yıldız Maria Kursova'ı yenerek 4 puana ulaştı. Üst masalarda ise 5,5 puanı bulunan isimlerden Elina Danielian'ı yenen Pia Cramling; Antoaneta Stefanova'yı yenen Anna Ushenina ve Victorija Cmilyte'yi yenen Kateryna Lahno 6,5 puana ulaştılar.

Dokuzuncu turda birinci masadaki Pia Cramling ve Kataryna Lahno'nun mücadelesi, 2008 Avrupa Bayanlar Şampiyonu'nu belirleyen kritik maçlardan birisi olabilir. İki eski Avrupa Şampiyonu'ndan Pia Cramling de Kateryna Lahno da büyükusta unvanına sahip; fakat Pia Cramling daha deneyimli jenerasyonu temsil ederken, Kateryna Lahno da gençlerin bayrağını birinci masaya taşımış durumda. İkinci masada ise iki Anna'nın mücadelesinde Muzychuk ve Ushenina kozlarını paylaşacaklar.

Ekaterina Atalık, dokuzuncu turda Betül Cemre Yıldız'ın 18 Yaş Dünya Şampiyonası'nda rakiplerinden Katerina Nemcova ile eşleşirken, Betül Cemre Yıldız da Rus WGM Kochetkova ile karşılaşacak. Kübra Öztürk, önceki tur Betül Cemre Yıldız'a kaybeden Maria Kursova ile eşleşirken, üst üste iki galibiyet alan Aslı Bayrak WFM Adriana Nikolova ile oynayacak.