Mobile menu

Bakü Grand Prix'de Grischuk Yeniden Lider

Yavaş yavaş son bölümüne yaklaşılan Bakü Grand Prix'de dokuzuncu turda önemli maçlar vardı. Alexander Grischuk, Ernesto Inarkiev'i yenerek puanla yeniden tek başına liderliği ele geçirdi. Timur Radjabov, Gata Kamsky'i yenerken, Şehriyar Mamedyarov da David Navara'yı yendi. Bir başka önemli galibiyet de süper turnuvaların iki tecrübeli isminin buluşmasında Peter Svidler'i deviren Michael Adams'tan geldi. 6 puanı bulunan Grischuk'u, 5,5 puanlı Gashimov ve Wang Yue takip ediyorlar. Grand Prix'de bugün maç yok. Dokuzuncu tur haberleri, toplu sonuçlar ve çapraz tablo haberin devamında yer almaktadır.

FIDE Grand Prix Sayfası    Bakü 2008 Turnuva Sayfası

Svidler, elini kaleme götürürken, sanki olacakları hissetmiş gibiydi...

Wang Yue ve Gashimov berabere kalırlarken, turun kazananı Alexander Grischuk oldu ve boş güne girerken yeniden tek başına lider konuma yükseldi.

Gashimov masa başında bulduğu yenilikle akranı olan Bulgar büyükusta Cheparinov karşısında sağlam bir konum elde etti; fakat Cheparinov da bulduğu güçlü yanıtla bir sorun yaşamayınca Sofya Kuralları'ndan dolayı beraberlik yapabilmek için hamle tekrarını tercih ettiler. Satrançta anlaşmalı beraberlik konusu bugünlerde TSF Forum'da yeniden gündeme geldi. Anlaşmalı beraberlikleri engellemek için forumda tartışılan konular arasında Sofya Kuralları'nın bulunmaması dikkat çekiciydi.

İki eski harika çocuğun derbisinde Karjakin ve Carlsen Dragon'da sakin bir beraberlikle yetinirlerken, eşit konumda büyük bir hata yapan Kamsky, Radjabov'a yenilirken üst sıralardan biraz daha uzaklaştı.

Svidler, Adams karşısında ilginç bir açılış planı seçtiyse de, zor duruma düşeceğini düşünen Adams, rakibinin hatasıyla rahat bir galibiyete ulaştı ve İngiliz büyükusta bu sonuçla 5 puana ulaştı. Svidler de Rusya Şampiyonası'nı hatırlatan kötü bir turnuva geçiriyor. Boş günden sonra gidişatını değiştirmeeye çalışacak.

Mamedyarov, Navara karşısında büyük bir risk aldı ve iki oyuncuya göre de beyaz iyi durumdaydı; fakat Navara'nın yaptığı hata, Mamedyarov'un yeniden kontrolü ele geçirmesini sağladı ve kazanan taraf Azeri büyükusta oldu.

Wang Yue ve Bacrot uzun süre mücadele ettiler, fakat günün sonunda masadan yarımşar puanla ayrıldılar.

Mamedyarov ve Navara gençliklerinin verdiği dinamizmi el sıkışmalarına yansıtıyorlar!