Mobile menu

Avrupa Takımlar'da İlk Tur

210-21 Kasım 2023 tarihleri arasında Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Takımlar Şampiyonası ilk tur sona erdi. Açık kategoride yarışan takımımız birinci turu 3,5-0,5 sonuçla galibiyetle kapatırken Kadınlar takımımız ise turu 2,5-1,5 sonuçla mağlubiyetle kapattı.

Açık kategoride yarışan takımımız Karadağ C takımı ile karşılaştı. GM Vahap Şanal, GM Emre Can, GM Cemil Can Ali Marandi ve GM Mert Yılmazyerli kadrosu ile çıktığımız maçta siyah taşlarla mücadele eden GM Can, şah kanadından yaptığı agresif piyon sürüşleriyle rakibine hızlı bir saldırı başlattı. Taşlarını yavaş yavaş rakip şaha doğru yönlendiren büyükustamız, güzel bir at fedasıyla hızlı bir galibiyet aldı. Beyaz taşlarla açılışta merkez hakimiyetini alan GM Ali Marandi, taş değişimlerinin ardından piyon öne geçip kalesini rakibin 7.yatayına koydu. Tüm taşlarıyla rakip şahı iyice yıpratan büyükustamız şık bir galibiyete imza attı. 1.masada mücadele eden GM Şanal, açılışta vezir kanadında piyon çokluğu yaratıp hafif üstün bir oyunsonuna girdi. Kazanması hiç de kolay olmayan bir vezir+kale oyunsonunda geçer piyonunu çok güzel bir şekilde kullanan GM Şanal, 76 hamlede rakibini yenmeyi başardı. 4.masada oynayan GM Yılmazyerli ise günü beraberlikle tamamladı ve takımımız maçı 3,5-0,5 yenmeyi başardı. 2.turda ise takımımız Fransa takımı ile karşı karşıya gelecek.

Kadınlar kategorisinde ise 5 numaralı seribaşı olan Bulgaristan takımı ile karşılaştık. 4.masada WGM Beloslava Krasteva karşısında beyaz taşlarla oynayan WIM Hayale Isgenderova, açılışta yaptığı piyon sürüşleriyle rakip taşlar üzerinde baskı kurmaya başladı. Oyunortasında bulduğu güzel bir taktik fikirle yapılan taş değişmlri sonucunda at önde kalan WIM Isgenderova, sonrasında buluğu taktikle bir at daha kazandı ve rakibini 29 hamlede mağlup etmeyi başardı. 1.masada IM Nurgyul Saliomva karşısında siyah taşlarla oynayan IM Ekaterina Atalık, iki tarafın da dengeli oyunu sonucunda eşitliğin bozulmadığı maçta kuvvetli rakibiyle berabere kaldı. Güçlü rakibimiz karşısında oldukça başarılı bir şekilde direnip puan almaya yaklaşsak da günü 1,5-2,5 skorla kaybederek kapattık. Kadın takımımız 2.turda ise Finlandiya takımı ile mücadele edecek.

2.turu TSİ 17.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan takımlara başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site : https://etcc23.me/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr832215.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 – Genel : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2023/1/1/1

Chess24 – Kadın : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2023/1/1/1