Mobile menu

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası'nda İlk Gün

haber23Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası’nda ilk gün sona erdi. İlk günde oynanan iki turun ardından Kırmızı Grup’ta genç yeteneğimiz IM Ediz Gürel tam puanla liderlik koltuğunda otururken Beyaz Grup’ta ise tam puana sahip olan GM Vahap Şanal, GM Dragan Solak ve GM Mert Yılmazyerli liderliği paylaşıyor.

Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan turnuvanın ilk turu oldukça heyecanlı maçlarla geçti. WIM Hayale Isgenderova – GM Mustafa Yılmaz maçında oyunortasında yapılan taş değişimlerinin ardından beyazlar hafif bir avantajla oyunsonuna gitse de GM Yılmaz, son ana kadar baskısını devam ettirerek 72 hamlede maçı kazanmayı başardı ve erken bir puan kaybını engelledi. Bir diğer çekişmeli mücadele olan WFM Gülenay Aydın – IM Ediz Gürel maçında ise oyunortasında kalite fedası yapan IM Gürel karşısında çok sağlam bir savunma oyunu sergileyen WFM Aydın karşılık güzel bir savunma oyunuyla avantaj elde etti. Genç yeteneğimiz IM Gürel ise yaptığı doğru taş değişimleriyle önce eşitliği sağladı sonrasında ise rakip şah üzerinde baskı kurarak masadan galibiyetle ayrıldı.

İkinci tura geldiğimizde ise belki de Kırmızı Grup’un kader maçlarından biri olan IM Ediz Gürel – GM Cem Kaan Gökerman oyunu oynandı. Beyaz taşlarla Siciilya Savunması’nda görmeye alışık olmadığımız 4.a4 hamlesi tercihinde bulunan IM Gürel, oyunortasında yaptığı güzel bir 28.Axe6! at fedasıyla inisiyatifi aldı. Sonrasında ise hızlıca rakip şah üzerinde baskı kurmaya başlayan genç yeteneğimiz kuvvetli rakibine karşı oldukça kritik bir galibiyet elde etti. Beyaz Grup’ta ise ilk günde sürpriz sonuç olmadı ve grubun mutlak favorileri olan GM Vahap Şanal, GM Dragan Solak ve GM Mert Yılmazyerli ilk iki turdan tam puanla ayrılıp liderliği paylaşarak ikinci güne giriyorlar.

3. turu yarın saat 10.00’da başlayacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz. 

12 usta sporcumuzun katıldığı Kupa heyecanı, IM Melih Yurtseven’in yorum ve analizleriyle Federasyonumuzun TurkishChess isimli Youtube kanalından canlı olarak da takip edebilirsiniz. 

Turnuva Sayfası: http://isbankcup.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi