Mobile menu

Karaman'da Şampiyonlar Belli Oldu

tky 2--Federasyonumuz ve ROSATOM iş birliğiyle 20-24 Nisan 2024 tarihlerinde Karaman’da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada Türkiye’nin farklı şehirlerinden 78 takımımız ve 400’ü aşkın sporcumuz yarıştı.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde 5 gün boyunca 7 tur üzerinden şampiyonluk için hamle yapılan şampiyonada 18 yaş genel kategoride Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü şampiyon olurken ikinci Apaydın Satranç Spor Kulübü üçüncü ise Ankara DSİ Spor Kulübü oldu.  12 yaş genel kategoride şampiyon takım Fatma Yılmaz Spor Kulübü olurken ikinci Apaydın Satranç Spor Kulübü üçüncü ise Karşıyaka Satranç İhtisas Spor Kulübü oldu.

Şampiyonada kadınlar kategorisinde 18 yaşta şampiyon takım Haznedaroğlu Satranç Spor Kulübü olurken Karşıyaka Satranç İhtisas Spor Kulübü ikinci, Çanakkale Apaydın Satranç Spor Kulübü üçüncü oldu. 12 yaş kadınlar kategorisinde ise şampiyon takım Apaydın Satranç Spor Kulübü olurken Haznedaroğlu Satranç Spor Kulübü ikinci, Nida Satranç Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

Karaman’da düzenlenen şampiyonada her kategoride şampiyon olan takımlar Federasyonumuzun imkânlarıyla Yunanistan’ın Rodos Adası’nda, 20-28 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Şampiyona’nın Karaman Lütfü Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Başkanımız Gülkız Tulay, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Başkanvekillerimiz Aşkın Keleş ve Ömer Asım Ötegen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Faruk Aydın, Denetleme Kurulu Üyemiz Celalettin Özcan, Karaman İl Temsilcimiz Mustafa Eroğlu ile antrenörlerimiz, sporcularımız, velilerimiz ve basın mensupları katıldı.

Başkanımız Gülkız Tulay, törende yaptığı konuşmada, şampiyonada dereceye giren sporcuları kutlayarak şunları söyledi: “81 şehirde müthiş bir yarış yaşandı. Şampiyon olan takımlarımızı, genç sporcularımızı kutluyoruz. Şimdi Avrupa heyecanı başlıyor. Şampiyonlarımızdan Avrupa’da da büyük başarı bekliyoruz. 20-28 Haziran 2024 tarihlerinde Rodos’ta yapılacak Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda ülkemize madalyalar kazandırmasını bekliyoruz. Son yıllarda Türk satrancının genç yıldızları Avrupa ve dünyada çok önemli başarılara imza atıyorlar. Başarı hikayemiz alt yapıdan yetişen bu turnuvada da yarışan gençlerimizle güçleniyor. Ülkemiz genç ustalarımızla anılıyor. 1 milyon 200 bini aşkın sporcumuzla ülkemizde zirvede yer alıyoruz. Ne büyük mutluluk ki; son 12 yılda 10 Büyükusta-Grandmaster (GM) katıldı bu aileye. Bu yıl ise genç ustalarımızın muhteşem performansları dünyada rüzgar estirdik. 14 yaşındaki yıldız sporcumuz Ediz Gürel’in GM olmasıyla başlayan gurur tablomuza 12 yaşındaki dünyanın en genç GM’ler listesine 4’üncü sıradan giren ve şu anda Dünyanın en genç GM’si olan yıldız sporcumuz Yağız Kaan Erdoğmuş da katıldı.”

Başkanımız Gülkız Tulay, şöyle konuştu: “Türk satrancının yıldızlı hikâyesi; her geçen gün devleşen yıldızlarımız ve ilham verdikleri gençlerle yola devam edecek. Bu şampiyonada yarışan genç sporcularımızın da ülkemize yeni başarılar kazandıracağına inanıyoruz. Bu başarı hikayesinde, Türk satrancına olan ilginin her geçen gün artmasında ailelerimizin, sporcularımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu ROSATOM gibi sponsorlarımızın katkısı çok büyük. TSF olarak özellikle gençler arasında satranca olan ilginin artması öncelikli hedeflerimizden biridir. Sayısız turnuva ve proje ile bu sporun tüm ülkeye yayılması için, ülkemizin geleceğine yatırım yapmak için mücadele ediyoruz. Dünya teknoloji liderlerinden biri olan ROSATOM ile 2019 yılından bu yana sürdürdüğümüz işbirliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Yüzyıllara dayanan Türkiye-Rusya ilişkilerinde satranç sporu ile tarihsel dostluğumuzu daha da kuvvetlendiriyor, geleceğe yatırım yapıyoruz. Katkıları nedeniyle ROSATOM yetkililerine teşekkür ederiz. Bu turnuvada desteklerini esirgemeyen Karaman Valiliğimize, Karaman Belediyesi’ne de yürekten teşekkür ediyoruz.

Şampiyonada hamle yapan tüm sporcularımız kutluyor, dereceye giren takımlarımızı tebrik ediyoruz. 

tky 2

 

whatsapp image 2024-04-24 at 19.17.28

18 Yaş Genel Kategorisi  1.Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü

tky 13

 18 Yaş Genel Kategorisi 2. Apaydın Satranç Spor Kulübü

tky 12

 18 Yaş Genel Kategorisi 3. Ankara DSİ Spor Kulübü

tky 11

 12 Yaş Genel Kategorisi 1. Fatma Yılmaz Spor Kulübü

tky 10

 12 Yaş Genel Kategorisi 2. Apaydın Satranç Spor Kulübü

tky 9

 12 Yaş Genel Kategorisi 3. Karşıyaka Satranç İhtisas Spor Kulübü

tky 8

 18 Yaş Kadınlar Kategorisi 1. Haznedaroğlu Satranç Spor Kulübü

tky 7

 18 Yaş Kadınlar Kategorisi 2. Karşıyaka Satranç İhtisas Spor Kulübü

tky 6

 18 Yaş Kadınlar Kategorisi 3. Çanakkale Apaydın Satranç Spor Kulübü

tky 5

 12 Yaş Kadınlar Kategorisi 1. Apaydın Satranç Spor Kulübü

tky 4

12 Yaş Kadınlar Kategorisi 2. Haznedaroğlu Satranç Spor Kulübü

tky 3

12 Yaş Kadınlar Kategorisi 3.Nida Satranç Spor Kulübü