Mobile menu

16 Yaş Altı Olimpiyatları'nda Rusya Zirveye Geri Döndü, Türk Takımları Boş Güne Kötü Sonuçlarla Girdi

picture_016.jpg
Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatları'nın altıncı turunun ardından Rusya, Hindistan yenilgisiyle geriye düşse de zirve yürüyüşünü Ermenistan karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetle taçlandırdı ve boş güne girerken rakibinden liderliği de devraldı. Hindistan ise Filipinler'i 2,5 -1,5 yenerken, Türkiye-A kritik Azerbaycan karşılaşmasını 3-1 kaybetti ve madalya mücadelesinde işi oldukça zorlaştı. Rusya 17,5 puanla altıncı tur sonunda lider durumda bulunuyor. Filipinler ve Hindistan 16 puanla 2-3.dereceleri paylaşırken, Gürcistan, Ermenistan ve İngiltere 15,5 puanla 4-6.dereceleri paylaşıyor.

Türkiye-C, İngiltere'ye 4-0 yenilirken, Türkiye-B ise Slovakya'ya 4-0 yenildi. Türkiye-Mersin, Suriye'yi 2,5-1,5 yenerken, Sri Lanka ve Türkiye Kızlar-A 2-2 berabere kaldı.

İSEK Aquamatch, İsviçre-B'ye 2,5-1,5 kaybederken, Türkiye Kızlar-B ise Kenya'yı 2,5-1,5 yendi.

Türk sporcuların sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Detaylı haberler daha sonra yayınlanacaktır. Tur tur haberler, fotoğraflar  ve sonuçlar Türkçe Turnuva Sayfası'nda yer almaktadır.

Önceki Haberler

Beşinci turda, Ermenistan, Filipinler ile 2-2 berabere kalarak liderliğini korurken, Hindistan, Olimpiyadın şu ana kadar flaş takımı olan Türkiye-C'yi 3-1 yendiler. Birinci masada Cankut Emiroğlu, kötü konumda mücadeleyi bırakmayıp, IM Adhiban'ı yenerek takıma tek puanı getirdi. Türkiye-C takımı güçlü Hindistan karşısında bütün masalarda iyi konumlar elde ettiyse de sonunu getiremedi. Rusya, Slovakya'yı yenerek yoluna devam ederken, Azerbaycan ise Gürcistan ile 2-2 berabere kaldı. Türkiye-A, kritik Ermenistan ve Filipinler yenilgilerinin ardından Sri Lanka'yı 3,5-0,5 yenerek moral buldu ve şu anda altıncı turda Azerbaycan ile kritik bir karşılaşma oynuyor. Türkiye-C ise İngiltere ile eşleşti.

Türkiye adına Olimpiyada katılan ekiplerden Türkiye-Mersin Yunanistan'ı 2,5-1,5 yenerken, Türkiye-B Türkiye Kızlar-B'yi 4-0 yendi. Türkiye Kızlar-A da Arnavutluk'u aynı skorla geçerken, İSEK Aquamatch, Güney-Afrika-A ile 2-2 berabere kaldı.