Mobile menu

Kübra Öztürk Bayan Uluslararası Usta Oldu

img_5697 79.FIDE Kongresi'nde onaylanan ve dün FIDE websitesindeki duyuruya göre iki kez Avrupa 16 Yaş Şampiyonu olan, Dünya Gençler Bayanlar Şampiyonası'nda 2-5.dereceleri paylaşan ve 2008 18 Yaş Avrupa Kızlar üçüncüsü olan başarılı genç sporcumuz Kübra Öztürk Bayan Uluslararası Usta (WIM) unvanını resmen aldı. Kübra Öztürk'ün Ekim 2008 reyting listesine göre ELO'su 2254. Kübra Öztürk, Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nin güçlü ekiplerinden Beşiktaş'ta oynuyor.

Kübra Öztürk, Nilüfer Çınar Çorlulu, Betül Cemre Yıldız ve Zehra Topel'den sonra dördüncü bayan uluslararası ustamız oldu.


Kongre'de GM unvanı olmaya üç yeni kadın satranççı bulunuyor. 14 yaşındaki satranç fenomeni Hou Yifan,Gürcistan ile Olimpiyat Şampiyonluğu'na, Adana Truva ile Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Şampiyonluğu'na ve Monte Karlo Satranç Kulübü ile Avrupa Kulüpler Kupası Şampiyonluğu'na ulaşan Nana Dzagnidze ile Monika Socko da yer alıyor.

Dünya Gençler üçüncüsü Arik Braun, Kalmıkların genç yeteneği Sanan Sjugirov, Yunanistan Şampiyonu Papadopoulos ve Ivan Saric gibi isimler de büyükusta olmaya hak kazandılar.2500 reytinge ulaşmayı bekleyenler arasında ise Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nı kazanan ODTÜ SK'nın dört büyükusta normu bulunan uluslararası ustası Milen Vasilev, genç sporcularımızın uluslararası arenadaki önemli rakipleri arasında olan Ter-Sahakyan,  Swiercz, Zherebukh gibi isimler bulunuyor.

ZAM Simutowe, Amon