Mobile menu

Her Sene Daha Yukarıya: Batum'dan 1 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz!

8 Yaş Altı Avrupa Satranç Şampiyonası'nda 8 Yaş kızlarda Ece Alkım Erece Altın ve Çiğdem Onur Gümüş Madalya aldı. 8 Yaş erkeklerde ise Bora Bölükbaşı ikinciliği paylaştı ancak averajla üçüncü oldu. Ayrıca kızlarda Yaren Dağ kılpayı Avrupa altıncısı oldu. Ödül Töreni TSİ 17:00'da yapılacak.

Genel sonuçlar da ilerleyen saatlerde eklenecektir.

Ekibimiz 15 Haziran Pazartesi saat 15:55'te İstanbul Atatürk havalimanında olacaklar.



































Maşaallah!! Bu isimleri iyi ezberleyin!!  Bu yaaşta şanlı bayrağımızı göndere çeken bu sporcular Altın Çocuklar!



8 Yaş Altı Avrupa Satranç Şampiyonası, Gürcistan'ın Batum şehrinde 4-15 Haziran tarihleri arasında düzenleniyor. Gürcistan Hükümeti,Gürcistan Satranç Federasyonu, Acarya Satranç Federasyonu ve "Kazus" satranç kulübünün yanı sıra Türkiye Satranç Federasyonu'nun desteğiyle düzenleniyor.


Resmi Websitesi

9. Tur Sonuçlar Fotoğraflar (Kapanış Töreni!)
Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'nun notları:

8.Gün

Çiğdem Onur ve Ece Alkım Erece bugünkü maçlarını da kazanarak Altın ve Gümüş Madalyayı garantilediler. Hangisinin Şampiyon olacağı yarınki maçlardan sonra belli olacak !! Ayrıca kızlarda  Yaren Dağ ve Damla Özsoy kazanarak ilk beş şanslarını güçlendirdiler. Öykü Erhan maçını kazanırken Ceren Uzun kaybetti.

Erkeklerde Bora Bölükbaşı birinci sıradaki Azeri rakibi ile berabere yaparak madalya şansını yarına taşıdı. Halit İbik Yavuz iyi durumda olduğu maçı kaybederek madalya şansını kaybetti. Can Berk Karacan, Kaan Kolbaşı, maçlarını kazanırken, Egecan Aktan berabere yaptı. Ali Bozbey ve Özgür Abi kaybettiler.

7. Gün

Batum'da 7.turda Ece Alkım Erece, Azeri rakibine ve Çiğdem Onur da Yaren Dağ'a karşı kazandılar. Bu sporcularımız son iki tura, en yakın rakiplerinin 1 puan önünde birinciliği paylaşarak giriyorlar. Damla Özsoy ve Öykü Erhan kazanırlarken, Ceren Uzun kaybetti. Kızlarda Yaren Dağ ile Damla Özsoy'un ilk 5 şansları devam ediyor.

Erkeklerde, Bora Bölükbaşı kazanarak ilk 3 iddiasını sürdürdü. Ali Bozbey ve Özgür Abi maçlarını kazanırlarken Halit Yavuz İbik, Can Berk Karacan, Kaan Kolbaşı, Efe Tonguç Nurcan, Egecan Aktan maçlarını kaybettiler. Fotoğraflar daha sonra yüklenecektir.


6. Gün

Bugün kızlarda Çiğdem Onur Azeri rakibine kaybetmesine rağmen birinci sıradaki yerini korudu. Ece Alkım Erece ise Gürcü rakibine kazanarak ikinciliğini devam ettirdi. İki oyuncumuzun maçında gülen taraf, Damla Özsoy'a karşı kazanan Yaren Dağ oldu. Ceren Uzun ve Öykü Erhan ise kaybettiler.

Erkeklerde 4 sporcumuz üst sıralar için mücadele ediyordu. Bora Bölükbaşı ve Ali Bozbey'le oynayan Halit İbik Yavuz maçlarını kazanarak madalya şanslarını devam ettirdiler. Can Berk Karacan kaybetmesine rağmen yüksek eşitlik bozma puanı olduğu için şansını devam ettirdi. Kaan Kolbaşı ve Efe Tonguç Nurcan kazanırken, Özgür Abi ve Egecan Aktan kaybettiler.

Toplamda en düşük puanı bu turda aldık. 11 Haziran Perşembe turnuvanın boş günü ve kafilemiz kısa bir gezi programına katılacak. Bunun dışında dinlenme ve 7.tur rakiplerine yoğun bir hazırlıkla günü geçirecek.

Kafilemizde 5.Turdan itibaren yeni bir uygulama başlattık. İki grupta da en üst masada oynayan sporcumuz, masasında Türk Bayrağı ile oynuyor.  Bayrakla oynama isteği sporcularımızda ayrı bir heyecan ve hoş bir rekabet yarattı.

 

5.Gün

5.Tur sonunda Çiğdem Onur Tam puanla Liderliğine devam ediyor...

Bugün kızlarda Çiğdem Onur kazanarak 5'te 5 yaptı ve liderliğini sürdürdü. 2.Masada oynayan kızlarımızdan Ece Alkım Erece, Damla Özsoy'a kazanarak ikinci sıradaki yerini korudu. Ceren Uzun ve Öykü Erhan maçlarını kaybederken Yaren Dağ maçını kazandı.

Erkeklerde Bora Bölükbaşı, Halit Yavuz İbik, Can Berk Karacan ve Ege Tonguç Nurcan berabere yaptılar. Özgür Abi ve Ali Bozbey kazanırken, Kaan Kolbaşı maçını kaybetti. Egecan Aktan ise tur atladı.

6.Tur eşlendirmeleri daha sonra yukarıdaki dosyaya eklenecektir.

4.Gün

Bugün dördüncü tur maçlarının sonucunda tam puanlı tek oyuncumuz Çiğdem Onur kaldı. Ece Alkım Erece ile yaptığı maçı kazanarak tek başına birinci sıraya yerleşti. Diğer 3 puanlı sporcumuz Ceren Uzun ve Yaren Dağ kaybederken diğer sporcularımız Damla Özsoy ve Öykü Erhan kazandılar.

Erkeklerde ise ilk masada oynayan Can Berk Karacan Gürcü rakibine kaybederek ilk sırayı rakibine bıraktı. Üst sıralar için mücadele eden Halit Yavuz İbik ve  Bora Bölükbaşı maçlarını kazandılar. İki Türk oyuncunun maçında gülen taraf Kaan Kolbaşı Özgür Abi'ye kazandı. Ali Bozbey berabere yaparken , Efe Tonguç Nurcan ve Egecan Aktan kaybettiler.

Kafilemiz bugün hep birlikte Batum'a inerek güzel zaman geçirdiler ve moral depoladılar.

Yukarıdaki linkten 4.Tur Sonuçları ve 5.Tur eşlendirmelerine ulaşabilirsiniz.

3.Gün

Bugün 8 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasında Türk Rüzgarı esti. Kızlarda ilk 3 masa da oynayan 3 kızımız maçlarını kazanarak ilk 3 sıraya 3 tam puanla yerleştiler.

İlk masada oynayan Ece Alkım Erece Azeri rakibine kazanırken , Çiğdem Onur ise Gürcülerin turnuvanın favorisi olarak gördükleri sporcularını üstün bir oyunla yendi. Ceren Uzun ise kötü pozisyona düştüğü maçta Gürcülerin diğer güçlü oyuncusuna karşı kazanmayı başardı. Bu grupta Yaren Dağ, Damla Özsoy maçlarını kazanırken, hafif rahatsızlığı olan Öykü Erhan maçını kaybetti.

Erkeklerde Can Berk Karacan, Halit Yavuz İbik'le olan maçını kazandı ve birinci sıraya 3 tam puanlı olarak yerleşti. Bora Bölükbaşı kötü pozisyona düştüğü maçı kazanmayı başardı. Ali Bozbey kazanırken, Özgür Abi oldukça ilginç geçen bir maçı kaybetti. Kaan Kolbaşı ve Egecan Aktan maçlarını kaybederken , Efe Tonguç Nurcan tur atladı.

Kafilemiz birbirleriyle kaynaştılar ve keyifli zaman geçiriyorlar.Velilerimiz maçlar sırasında heyecanla çocuklarını beklerken, Özgür Solakoğlu ve AYGEG Antrenörlerimiz Yasin Emrah Yağız ile Serkan Yeke velilerimize içerden bilgi taşıyorlar. Kafilemiz yarın 8 Haziran Pazartesi 2-3 saatlik bir Batum gezisi yapmayı planlıyor.

Bugünkü sonuçlardan sonra Turnuva Direktörü ve Organizatör Akaki Iasvili başarımızı kutlayarak, favori oyuncularına karşı kazandığımızı belirtti. Erkeklerde ise ilk 3 turda birbirleri ile sık oynayan sporcularımızın önümüzdeki turlarda, kızlarımız gibi, üst sıralara yerleşmelerini bekliyoruz.

4.Turda Kızlar grubunun ilk 3 masasında Türk sporcular oynayacaklar. Birinci masada Çiğdem Onur ve Ece Alkım Erece karşılaşacaklar.Diğer 3 puanlı sporcumuz Ceren Uzun 2.masada Azeri rakibi ve Yaren Dağ ise Gürcü rakibi ile karşılaşacaklar. Erkeklerde Can Berk Karacan birinci masada Gürcü rakibi ile liderlik mücadelesi yaparken diğer sporcularımız üst sıralara yükselmek için oynayacaklar.

2.Gün

Turnuvanın ikinci gününde 6 sporcumuz birbirleri ile karşılaştılar. Bu maçların en ilgi çekici olanı şüphesiz 3 saatten fazla süren Can Berk Karacan - Bora Bölükbaşı maçıydı. Büyüklerine taş çıkartan sporcularımızın nefes kesen mücadelesini Can Berk Karacan kazandı ancak böyle bir mücadele ve oyun ortaya koydukları için aslında hepimiz kazandık. Diğer sporcularımızda başarılı mücadeleler ortaya koydular.

İlk 2 tur sonunda şunu kesinlikle anladık ki çocuklarımız gümbür gümbür geliyorlar ve her geçen yıl adımızdan daha fazla söz ettireceğiz.

Turnuvanın yapıldığı otelle ilgili bazı sorunlar yaşansa da kafilemiz özel ofisleri ve koşulları sayesinde bu sorunlardan etkilenmiyorlar. Örneğin Batum'a hakim bir tepede olan otelin restoranlarının pencereleri takılmamış durumda olduğu için yemekler sırasında bütün rüzgar, yağmur, güneş gibi hava koşulları diğer kafileleri olumsuz etkiliyor. Ayrıca her gece aynı salonda yapılan müzikli Mezuniyet balolarıda rahat yemek olanağını vermiyor. Kafilemiz öğle ve akşam yemeklerini de kendilerine ayrılan özel salonda yedikleri için bu olumsuzluklardan etkilenmiyorlar.

3.tur öncesinde 5 sporcumuz tam puandalar ve ilk masalarda oynayacaklar. Turnuvanın resmi sayfasının ise bugün güncelleneceğini yetkililer belirttiler.

1.Gün

Kafilemiz, rahat bir yolculuktan sonra, 4 Haziran Perşembe günü öğleden sonra Batum'a vardı. Havalanında bizzat FIDE Başkan Yardımcısı GM Zurab Azmaiparashvili ve organizatör Akaki Iashvili tarafından karşılandı. Hava sıcaklığının 35 derece olması kafilemizi oldukça şaşırttı ancak akşama doğru yağmur başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından özel olarak kiralanan ofiste çalışmalar başladı. Kafilemiz öğle ve akşam yemeklerini kendilerine ayrılan bu özel salonda yiyorlar. Yine bu salonda kafilemize özel internet bulunuyor. FIDE Başkan Yardımcısı Zurab Azmaiparashvili bile çalışmalarını ofisimizde yaptı. Velilerimiz de ülkemiz ile iletişimlerini sağlıyorlar. Ofisimizde kafilemizin çay, su gibi ihtiyaçları karşılanıyor ayrıca tüm çalışmalar ve toplantılar TSF tarafından kiralanan bu ofiste gerçekleştiriliyor.

Organizasyon maçları canlı yayınlamıyor. Sizler, kafilemizin maç sonuçlarını ana sayfamızdan takip edebileceksiniz. İlk tura kırmızı Milli Takım tişortları ile çıkan ekibimiz her zamanki gibi göz kamaştırdı ve ilgi topladı.

Turnuvaya erkeklerde 33 ve kızlarda 24 olmak üzere toplam 57 sporcu katılııyor. Sonuçları ve haberleri hergün sizlerle paylaşacağız.