Mobile menu

Lisans Talimatında Önemli Değişikliler

1Federasyonun, özerklik döneminden bu yana uyguladığı Lisans Talimatında değişiklik yapıldı. Önemli sayılabilecek değişikliğin ilki transfer işlemlerinin yürütülmesinde yapıldı. Transfer işlemleri bundan böyle artık sadece Federasyon merkezinde yapılacak.

 

Bir başka önemli adım lisans tescil işlemlerinde yaşanacak. Talimatın yayınlandığı tarih itibari ile ‘Geçici Lisans Belgesi’ uygulaması tarih oluyor.

 

Federasyon Mevzuatı

 

 

Elinde geçici lisans belgesi olan sporcular, Lisans Bilgi Otomasyon sisteminde lisanslı sporcu olarak görünmüyorlar ise sezon vizelerini yaptırmak için mutlaka İlçe/İl Temsilciliklerine başvurmaları gerektiği Teknik Kurul tarafından salık verildi. Sezon vizeleri yapıldığında, temsilcilikler, sporcuların bilgi sisteminde görünmelerini sağlayacaklar.

 

Tescil işlemlerinde uygulanacak bir başka kolaylık da resimli resmi geçerli kimlik belgesinin ‘Sporcu Lisans Kartı’ olarak da kullanılabileceği yönünde. Önceden alınan Türkiye İş Bankası tarafından düzenlenen Sporcu Lisans Kartları da geçerliğini koruyor. Ayrıca yine banka yolu ile lisans çıkarılabilecek, banka kartı alınarak Lisans kartı olarak kullanılabilecek.

 

Temsilciliklerin konu ile ilgili olarak uygulamada karşılaşabilecekleri soru ve sorunlar için ilgili spor uzmanına başvurmaları gerekiyor.