Mobile menu

Acropolis Turnuvası'nda Burak Fırat IM Normu Aldı

m

Acropolis Turnuvası 19 Ağustos Salı günü yapılan kapanış töreni ile sona erdi. Yunanistan'ın Chalkida şehrinde gerçekleşen turnuvaya ülkemiz adına Mikhail Gurevich, Emre Can, Mustafa Yılmaz, Burak Fırat, Betül Cemre Yıldız, Kübra Öztürk katıldı. Kafile başkanlığını Ulusal Takımlar Sorumlusu Özgür Solakoğlu yaptı.

Başkanımız Ali Nihat Yazıcı özel davetli olarak Chalkida'ya geldi ve turnuvanın son iki gününü izledi. Yazıcı,  ödül törenine de katıldı.

Genç sporcumuz Burak Fırat, 2471 performans gösterdiği turnuvada ilk IM normunu aldı. Daha nice başarılar beklediğimiz sporcumuz Burak Fırat'ı tebrik ediyoruz.

Turnuvanın sonuçlarını http://www.chess-results.com/tnr23016.aspx?lan=1 bağlantısında bulabilirsiniz. 


Acropolis_2009_Chalkida_tur_1_001
Acropolis_2009_Chalkida_tur_1_002
Acropolis_2009_Chalkida_tur_1_003
Acropolis_2009_Chalkida_tur_1_004

ÖNCEKİ HABERLER


Acropolis 2009 Turnuvası Yunanistan'ın Chalkida şehrinde gerçekleşiyor. Turnuvaya ülkemiz adına Mikhail Gurevich, Emre Can, Mustafa Yılmaz, Burak Fırat, Betül Cemre Yıldız, Kübra Öztürk katılıyorlar. Kafile Başkanlığını ise Özgür Solakoğlu yapıyor. Chalkida, Atina'ya olan 1 saatlik uzaklığı, rüzgarı, Atinalıların hafta sonu geldikleri ve yazlık evlerinin bulunduğu bir kıyı şehri olduğundan Çeşme'yi andırıyor. Geleneksel turnuva ilk defa Atina dışında düzenleniyor. Şehrin satranç kulübünün turnuvaya sponsor olması burada düzenlenmesini sağlamış. Turnuvada davetli sporcular oynuyor ve erkeklerde 2200, bayanlarda 2100 alt ELO sınırı aranıyor. Ancak yetenekli genç Yunan sporcuları da turnuvada oynatılıyor.

.........................................................................................

Yaşanan üzücü olayın ardından 1 gün ara verilen turnuvaya Çarşamba günü 2.tur ve Perşembe 3. Ve 4.Tur maçları ile devam edildi. Vefat eden sporcunun oynadığı masa ise boş bırakılarak, anıldı.

 

Turnuvaya verilen zorunlu ara ve tur zamanlarının değişmesi sporcularımızın konsantrasyonlarını ve turnuva ritimlerini olumsuz etkiledi. Bugünden itibaren ise normal programa dönülen turnuvada, sporcularımızın ritimlerinin ve motivasyonlarının üst düzeye çıkmasını hedefliyoruz.

 

Sporcularımızdan Gurevich 3 puanla 5 ,tura girerken Emre Can, Mustafa Yılmaz, Burak Fırat ve Kübra Öztürk 2 puandalar. Betül Cemre Yıldız ise 1 puanla takip ediyor. Sporcularımız arasındaki ilk eşleşme 4.turda oldu ve Emre Can ile Burak Fırat berabere kaldılar.

............................................................................................

Acropolis turnuvasında 1.tur esnasında oldukça üzücü bir olay yaşandı.

Yunanlı Sporcu Nikos Karapanos tur sırasında fenalaştı ve maalesef vefat etti. Sporcu 1966 doğumluydu. A Milli Takım antrenörümüz Efstratios Grivas, 25 yıllık arkadaşının vefatından etkilenerek rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Şok geçirdiği anlaşılan antrenörümüz yapılan kontrollerin ardından gece geç saatte otele döndü ve durumu iyi.

Bu acı dolaydan dolayı bugün yapılacak olan tur ertelendi. Sporcunun vefatı nedeniyle turnuvadan çıkmak isteyen sporcular olduğu için eşlendirmeler bugün saat 14:00'de açıklanacak. 2.Tur 12 Ağustos Çarşamba günü saat 17:30 da oynanacak. 3.Tur ve 4.Tur ise 13 Ağustos Perşembe günü saat 10:00 ve 18:00'da oynanacak.

 

İlk turda Emre Can ve Mustafa Yılmaz kazanırken, Betül Cemre Yıldız ve Kübra Öztürk güçlü rakiplerine kaybettiler. Mikhail Gurevich ve Burak Fırat'ın uzun süren mücadelesini Gurevich kazandı. Turnuvanın ilk turunun sürprizleri ise GM Papaioannou-WIM Burtasova maçının berabere bitmesi oldu.

Bugün turnuvanın ilk gününde ise ilginç bir eşlendirme ile Mikhail Gurevich ve Burak Fırat oynuyorlar.

Acropolis_2009_Tur_1

Turnuvanın ilk 30 maçını  Turnuva Ana sayfasından http://acropolis-en.skakistikiakadimia.gr naklen izleyebilirsiniz. Ayrıca sonuçları ve detaylı bilgileri