Mobile menu

Can Ertan Hızlı Satranç Şampiyonu

img_4163Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonası 09-14 Eylül 2009 tarihleri arasında Muğla - Datça'da gerçekleşti. Datça Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun organize ettiği şampiyona, Açık ve 16 Yaş Altı olmak üzere 2 kategoride yapıldı. Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonasında Can Ertan 7 turda 6,5 puan ile Türkiye Şampiyonu olurken, Gökhan Demir 6 puan ile ikinci, Doğan Heval Reyhan 5 puan ile üçüncü oldu.

16 Yaş altı kategorisinin en hızlısı ise Cankut Emiroğlu olurken, Cem Gündoğan ikinci, Mert Özateş üçüncülüğü elde etti.

Toplam 8.000 TL ödülün dağıtıldığı şampiyona ile ilgili tüm ayrıntılar turnuva sayfasında mevcuttur.


Ali Nihat Yazıcı'nın geleceğin satranç merkezlerinden biri olacağına inandığı Datça için yazdığı son makale için tıklayınız.
TURNUVA SAYFASI




acilisDATÇA SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ (DASEM) AÇILDI

Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde Datça Belediyesi'nin sağladığı binada Datça Satranç Eğitim Merkezi (DASEM) 'in açılışı yapıldı. DASEM'in açılışını Datça Kaymakamı Mustafa KAYA, Datça Belediye Başkanı Şener TOKCAN, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat YAZICI birlikte yaptı.

Açılışa; Kaymakam Mustafa KAYA, Datça Belediye Başkanı Şener TOKCAN, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat YAZICI, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Aşkın KELEŞ, Ömer KÜÇÜKÖZCAN, Datça Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Sami BİRCAN, Muğla Gençlik ve Spor Müdür Vekili Sayın Nihat EKİNCİLER, Muğla Gençlik ve Spor Şube Müdürü Metin AYSAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray KABAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail BÖLEK, Datça Mal Müdürü Salim CEBECİ, Milli Emlak Müdür Yardımcısı Murat VİDİNLİ, Kadastro Müdürü Ömer DEVELİ, veliler ve sporcular katıldı.
FOTOĞRAF GALERİSİ



haber



TÜRKİYE HIZLI SATRANÇ ŞAMPİYONASI BAŞLADI...

Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonası 10.09.2009 tarihinde Datça Öğretmenevinde 18:30’da Datça Kaymakamı Mustafa KAYA, Datça Belediye Başkanı Şener TOKCAN, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat YAZICI, Yönetim Kurulu Üyeleri Aşkın KELEŞ, Ömer KÜÇÜKÖZCAN, Belediye Başkan Yardımcısı Sami BİRCAN, Muğla Gençlik ve Spor Müdür Vekili Nihat EKİNCİLER, Muğla Gençlik ve Spor Şube Müdürü Metin AYSAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray KABAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail BÖLEK, Datça Mal Müdürü Salim CEBECİ, Milli Emlak Müdür Yardımcısı Murat VİDİNLİ, Kadastro Müdürü Ömer DEVELİ, veliler ve sporcuların katılımı ile başladı. Gerçekleştirilen saygı duruşu ve istiklal marşı ardından Önce Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat YAZICI’nın konuşmaları, Datça Belediye Başkanı Şener TOKCAN’ın konuşmaları ve Datça Kaykamı Mustafa KAYA’ nın açılış konuşmalarının ardından turnuvanın sembolik açılış hamlelerini Datça Kaymakamı Mustafa KAYA ve Datça Belediye Başkanı Şener TOKCAN yaptı.

Turnuva’da Açık kategoride toplamda 39 sporcu Kahraman Olgaç turnuva salonunda oynarken, 16 Yaş Altı kategorisinde toplamda 62 sporcu Demir Büyüközkaya turnuva salonunda mücadele ediyor. Turnuvada 10 masa canlı yayın masalarında  (Atatürk Stadyumda) yayınlanıyor.  

Fide kurallarından “0 zaman” uygulamasının ilk kurbanı 16 Yaş altı kategorisinde Ozan İrfan BAYAR, Açık kategoride ise Abdulgafur ŞAHAP oldu.
Turnuva resimlerini; Turnuva sayfası, fotoğraf galerisinde görebilirsiniz.








Otel ve Konaklama ayrıntıları için datcasatranc.org adresini tıklayınız.
Konaklamalar için İlçe Temsilcimiz Çetin Kaypak ile görüşebilirsiniz. Telefonu: 0 505 544 72 60

Meb datcalogo


Datçanın Genel Tanıtımı

Datça, Muğla'nın Akdeniz kıyısında yer alan küçük ve şirin bir kasabasıdır. Datça'ya dağların ve şelalelerin arasından kıvrılarak uzanan bir yoldan çam, zeytin, badem ve narenciye agaçlarının eşsiz güzelliği ve mis kokuları arasından geçerek varırsınız. Tüm bu güzelliklerin yanında sizlere yol boyunca Akdeniz'in eşsiz kıyı şeridinin huzurlu görüntüsü eşlik eder. Senenin 365 gününün 300 gününün güneşli geçtiği, Sunsail yatlar ve guletlerin karaya bağlanıp demir attıkları, şirin balık restoranları, alışveriş mağazaları ve hastanenin bulunduğu bir liman kasabasıdır.

 

21_340datca1

 

Marmaris'ten 67 km. mesafededir, Datça doğanın bozulmadığı, cennetten bir yer olup, stres ve üzüntüden uzak bir yaşam isteyenler için, ideal bir yerdir. Datça dünyada oksijeni en yüksek yerlerin içinde ikinci gelmektedir.Bu nedenle astım ve kalp yetersizliği çeken kişiler için Datça ideal bir yerdir. Yazın ortalama sıcaklık 35 derece olmasına rağmen genellikle başka yörelerde 25 derecede bile hissedilen bunaltıcı hava burada yaşanmamaktadır. Kuzeyden esen sıfır rutubetsiz rüzgârı sayesinde çok rahat bir şekilde yaşamınızı geçirebilirsiniz, sörf yapabilir, temiz denizde yüzebilir ve dalabilirsiniz.

 

 

datca-ince_burun

 

Datça, yüzlerce yıldır denizle bütünleşen doğal güzelliğiyle,insanların hayranlığını kazanan bir yerleşim birimidir. Döneminin en önemli liman kentlerinden biri olan Knidos'un tarihi ve kültürel zenginliği üzerine kurulu Datça üzerinde yaşayan Anadolu uygarlıklarının vazgeçilmezlerinden biri.

 

 

604723datca2


Dorlar, Persler, Atinalılar,Romalılar, Germiyanoğulları ve son olarak da Osmanlı İmparatorluğu bu güzel ilçenin tarihsel birikimine katkı sağlamış. Datça, Anadolu'nun güney batısında, Gökova ve Hisarönü körfezleri arasında,birbirinden güzel koy ve plajları, pırıl pırıl tertemiz denizi, köklü tarihi, bozulmamış doğası, zengin flora ve faunası, oksijeni bol, nem oranı düşük, yılın 300 günü güneşli havası, ılık iklimi ile Akdeniz ve Ege'nin buluştuğu bir cennettir. Tarihte, Datça Yarımadası'nın havasının insanları iyileştirdiğine dair rivayetler olduğu gibi günümüzde de kalp, dolaşım, sinir ve romatizma hastaları tarafından Datça tercih edilmektedir

 

Datça ile ilgili daha fazla bilgi için