Mobile menu

Demir Hocamızı Uğurladık

DBkTürk satrancının duayen ismi Demir BÜYÜKÖZKAYA 15 Ağustos 2009 Cumartesi günü vefat etmiştir. Demir BÜYÜKÖZKAYA 16 Ağustos 2009 Pazar, öğle namazını takiben Pendik Merkez Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı.

16 Ağustos 2009 Pazar günü saat 12.00'da Demir BÜYÜKÖZKAYA'yı uğurlamak için sevenleri, Pendik'te bulunan Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği lokalinde biraraya geldiler. Değerli eşleri Sezen BÜYÜKÖZKAYA, yakınları, TSF yöneticileri, satranç ailemizin üyeleri ve öğrencileri hocamızı uğurlamak için toplandılar. Bilindiği gibi Demir BÜYÜKÖZKAYA eşiyle son yıllarda Pendik'e taşınmıştı ve satranç ailemizin Pendik'li üyeleriyle birarada olmanın mutluluğunu yaşamaktaydı.

Yapılan konuşmalar ile anılan büyüğümüzün naaşı, daha sonra cenaze aracıyla Pendik Cammi'ne götürüldü ve oradan da ebedi ikametine uğurlandı. Hepimizin gönlünde sevgi ve saygıyla yer etmiş olan Demir Hocamız  için, öğrencilerinin geçmiş yıllarda hazırlamış oldukları internet sitesini paylaşıyoruz: www.buyukozkaya.com 

 Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve satranç ailemize başsağlığı dileriz.