Mobile menu

İş Bankası 85 Yaşında!

isbank_ortalogo Satrançtan güzel sanatlara kadar birçok sosyal sorumluluk projesine başarılı bir şekilde imza atan Türkiye İş Bankası, bugün 85. yaşını kutluyor. Yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada İş Bankası'nın sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarına da değinen Ersin Özince, TEMA Vakfı ile yürüttükleri 81 İlde 81 Orman Projesinde şu ana kadar 32 ile ulaştıklarını, yıl sonu itibariyle yaklaşık 950 bin fidanın dikilmesinin ve yaklaşık 600 hektar alanın ağaçlandırılmasının planlandığını kaydetti.

İmkan bulamayanların da kitap alması düşüncesini barındıran “karneyi göster, kitabını al” kampanyası ile 2 yılda 2 milyon kitap dağıttıklarını anlatan Özince, 4. yılını dolduran, Türkiye Satranç Federasyonu ile yürüttükleri kampanya çalışmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı''nın da yardımıyla şu anda ilköğretim okullarında 1 milyon 700 bin çocuğun satrancı seçmeli ders olarak seçtiğini, 4 yılda 5'i dünya, 6'sı Avrupa şampiyonluğu olmak üzere çocuk ve genç sporcuların 73 uluslararası derece yaptığını bildirdi.

 

Özince, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Türkiye'nin ilk resim restorasyon ve konservasyon laboratuvarını açacaklarını, İş Bankası'nın 2 binin üzerinde eserden oluşan resim koleksiyonunu ayrı bir müzede sergilemek üzere bir çalışma yapılacağını da sözlerine ekledi.

Ropörtajın Tamamı Cumhuriyet Gazetesi Haber 1 Devamı

İş Bankası Reklam ( Cumhuriyet, Sabah, Vatan ve Zaman Gazeteleri)