Mobile menu

TSF Karaman'da

baskanKSıcak yaz beraberinde sıcak gelişmeleri de getiriyor, sıcak ilişkilere olanak tanıyor. Planlı il gezilerinden biri de Karaman’da gerçekleşti. Sıcak karşılamanın ardından il yöneticileri ile iletişimler sürdürüldü. Hemen söylemek gerekir ki, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz Karaman için şans denilecek donanımda bir seçim olmuş. Gezinin başından sonuna kadar federasyonumuz ile birlikte hareket eden Ersöz’e ziyaretlerde satranç sporuna olumlu bakışını yeniledi.


mudurk
Günün en çarpıcı ziyareti Belediyeye yapıldı. Başkan Dr. Kamil Uğurlu makam odasının kapısını kendisi açarak bizi karşıladı. Çocuk denecek yaşta satranç öğrendiğini, çevresindekilere öğrettiğini, sonra onların ilerlediklerini ve kendisini yenmeye başladıklarını içten ve gülen bir yüzle, o günleri yaşarcasına anlattı. Yaptığı görevler nedeni ile sık sık yurt dışına bulunduğunu, Kafkaslardaki ve Balkanlardaki ülke ziyaretlerinde parklarda dahi satranç oynayan insanları gördüğünde imrenerek izlediği anekdotunu da aktardı. Başkan Uğurlu Mimar. Bu anlayışını ve birikimini Karaman’a yansıtmaya çalışmaktan mutlu. Birlikte iyi projeler yapılabileceği sözünü aldık. Uluslar arası Dil Bayramı turnuvası, park ve meydanlara yer satrancı projeleri için bizden destek istedi. Hemen dersimizi çalışmaya başladık ve Başkan Uğurlu’ya sunacağız.

Günün en önemli gelişmesi, Türk satrancına ve Karaman gençliğine sunulan bir armağan ile süslendi. Adının ‘Karaman Belediyesi Karamanoğlu Mehmet Bey Satranç Merkezi’ olacağı, şehrin en merkezi yerinde, Belediyeye ait iş merkezinde, 500 metrekarelik bir alan sözünü aldık. Sözü alınmakla kalmayarak hemen ilgili müdürlerine talimat vererek yazışma ve onaylar için hazırlık yapılmasını istedi. Önümüzdeki meclis oturumuna yetiştirilmesini de ekleyerek. Sağolasın Başkan Uğurlu. Sana müteşekkiriz.

valiyrdkKaraman Vali Yardımcısı Yılmaz Şahin, satranç bilen ve oynayan bir kimlik ile karşımıza çıktı. Gerek il organizasyonları, gerek okullarda seçmeli dersler kapsamında satranç bakış açısı gerekse Federasyonun Karaman’da yapacağı diğer etkinlikler için hevesle çalışmaya hazır olduklarını belirterek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ersöz’den kendisinin gelişmeler konusunda bilgilendirilmesini istedi.




Milli Eğitim Müdürlüğünü unutur muyuz? En önem verdiğimiz uğrak yerlerinden biri Milli Eğitim Müdürlükleridir. Karaman’lı gençlerin üniversite sınavlarında elde ettikleri başarı ve edilen derecelerin devamı dileği ile kutlayarak başladığımız ziyaret, Müdür Vekili Selmani Karaçam’a yapıldı. Karaçam, satranç sporunun okullarda yer alması ve gelişmesi, ülke düzeyinde yapılan etkinliklere çocuklarımızın katılımını sağlamak için kendilerini görevli saydıklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde antrenör kurslarının planlandığını, gerçekleştirilmesinde katkılarını istediğimizde, dönem ve tarih olarak takvimin temsilciliğimizden gelmesinin ardından tüm okullara duyurulacağını, kurs için mekan ve diğer olanakları seferber edeceğini belirtti.

Son ziyaret Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay’a yapıldı. Toktay petrol ürünleri işi ile ilgili Karaman’lı sanayici ve iş adamı. Donanımlı kimliği hemen hissedilebiliyor. Satranç sporunda elde edilen gelişmeler ve başarılar yansıtıldığında, ticaret adamı kimliğinden olsa gerek, “… bu karanlık tabloda bu tür iç açıcı manzaralar gönlümüzü ferahlatıyor, il temsilcisi Eroğlu’nun gayretlerini destekliyorum. Üzerimize düşen görevleri bildirin lütfen… “ diyerek önümüze açık desteğini koydu.

İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu Karaman’ın köklü bir ailesine mensup iş adamı. Satranç sevdalısı Eroğlu iş yerinde küçük bir federasyon birimi oluşturmuş. Şirketteki iş görenler bir anlamda federasyon görevlisi gibi de işlev yerine getiriyorlar. Karaman il gezisinde Bozkır Bölge Temsilcisi Hasan Güven’de vardı.

Karaman’a Ankara dönüşü Konya üzerinden ulaştık. Konya’da da önemli bir görüşmemiz oldu. Merkezi Konya’da olan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ile çok uzun ve verimli görüşmemiz oldu. Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Prof.Dr. Yusuf Doğruer’in de bulunduğu görüşmede, ajansın kalkınmadaki yeri ile birlikte ne tür projeleri desteklediklerini, satranç adına Konya veya sorumluluk alanları olan Karaman’da yapılabilecek projeler için nasıl bir yol ve yöntem izlenebileceği konuları yer aldı. Konya için düşünülen; “Kalkınma İçin Spor, Spor Var İse Satranç, Satranç İçin Satranç Sarayı” tanımlamasına uyan bir proje ile karşılarına çıkılacağı, çalışmalara da hemen başlanacağı mesajı Genel Sekreter Akman’a verildi.