Mobile menu

Erturan Satranç Eğitim Merkezi (ESEM) Açıldı

DSC_06798. İzmir Uluslararası Açık Satranç Turnuvası güzel bir açılışa sahne oldu. 28 Ağustos 2009 saat 14:30’da İzmir İl Temsilcisi ve TSF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Selçuk Büyükvural, İzmir'li sporcu ve antrenör IM Yakup Erturan’ın 'Satranç Eğitim Merkezi'nin açılışını, sembolik olarak gerçekleştirdi. Büyükvural, merkezin açılış konuşmasında; TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı’nın, Başkanvekilleri Tahsin Aktar, Murat Kul ve Asbaşkan Kuvay Sanlı’nın başarı dileklerini iletti.


IM Yakup Erturan'ı girişiminden dolayı tebrik ediyor ve ESEM'in, İzmir satranç ailemiz için yararlı olmasını diliyoruz.


1

2376 ELO puanına sahip olan IM Yakup Erturan, ilkokul yıllarından bu yana satranç oynamaktadır. Bir GM normuna sahiptir. Erturan, defalarca milli takıma seçilmiş, ulusal ve uluslararası pek çok turnuvada mücadele etmiştir. GM olma yolunda çalışmalarına hız kesmeden devam eden başarılı bir sporcudur.

“Niçin bir merkez açmak gereğini duydunuz?” sorusuna Erturan, “yıllar içerisinde edindiğim tecrübeleri, gelecek kuşaklara aktarmak istiyorum” şeklinde yanıt veriyor.

Erturan Satranç Eğitim Merkezi ESEM, Mithatpaşa Cad. No: 846 Daire: 1 Sadıkbey Apt. Göztepe / İzmir adresinde hizmet verecektir. İletişim için tel: 0534 301 61 56