Mobile menu

Türkiye-Kırım Dostluk Maçı

kirimKırım Yurt Cemaat Teşkilatının Dostluk maçı davetini kabul ederek, 02 Kasım günü Simferopole 9 kişilik kafile ile gidildi. Kafile Başkanlığını Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'nun yaptığı kafilemiz havaalanında ilgiyle karşılandı ve televizyon kanalları çekim yaptı. Dostluk maçının açılışında Kırım Spor Bakan Yardımcısı Romanor V. , Kırım Yurt Cemaat Teşkilatı Başkanı Rüstem E. ve yardımcısı Doç.Dr. Lemara Okaz, Şehir Spor Komitesi Başkanı Sukaçev, Dünya Kırım-Tatar Kongresinin Başkanı Çubarov R., Kırım Müftüsü Yardımcısı İsmailov A. ve Özgür Solakoğlu konuşma yaptılar.

 

Törende Ukrayna, Türkiye ve Kırım Milli Marşları okunduktan sonra ilk gün maçları başladı. Maçı Kırım takımı TSF Karmasına karşı 5.5-3.5 kazandı. İkinci gün maçlarında ise Kırım Karması 5.5-4.5 üstünlük sağladı. Dostluk maçları ilk 2 Tur 90 dk + her hamlede 30 saniye eklemeli zaman temposuyla oynandı. Maçlar, eski ama güzel bir binaya sahip Simferopol Satranç Kulübünde oynandı.

 

1

2

Türk ekibinin ziyareti şehirde büyük bir memnuniyet ve ilgiyle karşılandı. Bu nedenle basın tarafından da yoğun ilgiyle izlenen turnuvada, TV Kanallarına açıklama yapan Solakoğlu ayrıca özel röportajlar da yaptı.

3

4

5

Kafilemiz Çarşamba günü Kırım'ın önemli yerlerini gezdikten sonra, Perşembe günü Hızlı Satranç ve Cuma günü Yıldırım maçları yapacak. Bu ziyaret Kırım ve ülkemiz Türk toplumları arasındaki yakınlığı gösterirken, aynı zamanda da ilişkilerin sıcak devam etmesi için atılan ilk adım oldu.

6

7

8