Mobile menu

Gaziantep, Avrupa Kadın Satrancının Başkenti

header-ecu1Gaziantep, Avrupa Kadın Satrancının Merkezi Oluyor!

5 Kasım 2009 günü, Avrupa Satranç Birliği Başkanı Boris Kutin, Dünya Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanlığının konuğu oldu.

Buluşmanın nedeni, Dünya ve Avrupa Satrancında önemli yere sahip olacak bir projenin planlamasıydı.

4 Kasım 2009 akşamı ECU Başkanı Boris Kutin, TSF Başkanı Yazıcı, Gaziantep'te buluştu. TSF Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr.Kıvanç Güngör ve YSF Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ekinci'nin karşıladığı Kutin ve Yazıcı, 5 Kasım 2009 sabahı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda toplantılara başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Asım Güzelbey'in olağanüstü iyi ekibiyle yapılan görüşmelerde, amaç yine Dünyada ve Avrupa'da ilk olacak bir projeyi şekillendirmekti.

antep_genel

Görüşmeler çok sıcak ve güzel geçti: Türk insanının misafirperverliğinden etkilenen Boris Kutin, Proje'nin Avrupa ve Dünya Satrancında önemli bir yol taşı olacağını vurguladı. 
Soldan Sağa: GBŞB Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, TSF Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr.Kıvanç Güngör, Ali Nihat Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Asım Güzelbey, ECU Başkanı Boris Kutin, Genel Sekreter İbrahim Fuat Özçörekçi, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ekinci
  


Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonaları 3 yıl süreyle Gaziantep'te düzenleniyor....

Belediye Genel Seketeri İbrahim Fuat Özçörekçi, Genel Sekreter Yadımcısı İbrahim  Evrim ve ECU ve TSF delegasyonunun katıldığı görüşmeler çok başarılı geçti. Buna göre; 2011, 2012 ve 2013 Avrupa Kadınlar Şampiyonası, Avrupa Kadınlar Hızlı Satranç Şampiyonası ve Avrupa Kadınlar Yıldırım Şampiyonası, 3 yıl süreyle Gaziantep'te gerçekleştirilecek. Heryıl bu üç turnuva için 150.000 AVRO ödül konulacak. Bu ödül bir anlamda rekor olacak ve Dünya Satrancındaki en güçlü kadın turnuvalarının Gaziantep'te düzenlenmesini sağlayacak.


Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi Türkiye İş Bankası Satranç Ligine Giriyor!!

Sadece turnuvaların düzenlenmesiyle kalınmayacak. Aynı zamanda tamamı kadınlardan oluşan ve genel kategoride yarışabilecek kadar güçlü bir takımla, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Spor Kulübü, Türkiye İş Bankası Satranç Ligine girecek. Aynı zamanda,Avrupa Kadınlar Kulüpler Şampiyonasını da kazanacak bir takım oluşturulacak.

Kadın ve Çocuk Satrancında Büyük Atılım!!

Gaziantep Belediyesi, kadın ve çocuk satrancına yatırım yapacak. Satrancın çok popüler olduğu bu şehrimizde, çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Satranç Müzesi kurulacak, Uluslararası etkinlikler düzenlenecek.  

Avrupa Satrancında Kadın diyince akla Gaziantep Gelecek!

Amaç, Dünya ve Avrupa Satrancında kadın satrancı söz konusu olduğunda, Gaziantep'in merkez olmasını sağlayacak bir imaj ve proje yaratılması... 

gaziantep_3lu

Federasyon Başkanı Yazıcı, Belediye Başkanı Güzelbey ve ECU Başkanı Boris Kutin, günboyu süren görüşmelerin ardından bir anı fotoğrafı çektirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Asım Güzelbey, ülkemizin başarılı sporlarından biri olan satranca her türlü desteği vereceklerini vurguladı. Sayın Başkan, Gaziantep'i bir dünya kenti yaptığı gibi satrançta da büyük işlere imza atmanın yolunda mükemmel hamleler yapacak.

Satranç Delegasyonu, bu görüşmenin ardından, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Nuri Öcal'ı da ziyaret etti. Meşhur Gaziantep baklavası ve zahter ile tat bulan görüşmede, İl Müdürümüz satrançla iftihar ettiklerini vurguladı.

Satranççı Rektör
rektor_yavuz_coskuna

Delegasyon, görüşmelerin ardından, gerçek bir satranç sporcusu olan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Yavuz Coşkun tarafından makamında kabul edildi. Üniversite olarak satranca her türlü desteğe hazır olduklarını vurgulayan rektör, ECU başkanı Boris Kutin ile de makamında her zaman bulunan satranç masasında bir maç yaptı. Oldukça çekişmeli geçen maçta 30 hamle sonra Boris Kutin'in beraberlik teklifini kabul eden Rektör Coşkun, sadece akademik alanda değil aynı zamanda satrançta da ne kadar iddialı olduğunu göstermiş oldu.


Proje Ne zaman Hayata Geçecek?
Avrupa Satrancına damga vuracak olan proje için çalışmalar devam edecek ve önümüzdeki günler içinde karşılıklı bir protokol ile bağıtlanacak. Hırvatistan'ın Rijeka şehrinde düzenlenecek olan 2010 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası sırasında bir basın toplantısıyla ilan edilecek projeye başlanacak.

Hayırlı olsun!