Mobile menu

Satranç Club 2000'den Kültürlerarası Turnuva

kolnweb1 Kasım 2009 günü Köln'de 3. Kültürlerarası Satranç Turnuvası düzenlendi. Turnuvayı gurbetteki Satranç Club 2000 düzenledi. Bu turnuva, tüm Almanya'da bir çok kurum tarafından desteklenen kültürlerarası anlayış ve diyalog haftası faaliyetlerine resmi olarak dahil edildi. Önceki senelerde oldugu gibi, bu seneki turnuva da hoş ve arkadaşca bir ortamda geçti. Böylece kültürlerarası diyaloğa satranç camiasından katkı sağlanmış oldu. Satranç masasındaki müsabakalara sportif rekabet ne kadar hükmettiyse de, sportmenlik daima ön plandaydı. Turnuvada; Almanya, Türkiye, Belçika, İtalya, İran ve Kosova yer aldı.

 

Köln Satranç Federasyonu tarafından, Satranç Club 2000'in emektar oyuncusu Thomas Jarszyk’e liyakat iğnesi verildi. Bu ödül, daha önceki dönemlerde, kulübün başkanı Güven Manay, ikinci başkan İzzet Yılmaz ve kulüp üyeleri Fridtjof Freitag ile Edgar Hennig’e de layık görülmüştü. Turnuvaya ayrıca, Güven Manay'ın eşi Dr. Rahime Manay Hanımefendi  tarafından 'catering' desteği sağlandı.

 

1

2

Turnuva birincisi FM Mark Helbig’in ödül töreninde Türkçe olarak "teşekkür ederim" demesi, hoş bir jest oldu. (Türkiye, bu oyuncuya yabancı sayılmaz: Alman ordu milli takımının üyesi olarak 2007 senesinde, Ankarada düzenlenen NATO Satranç Turnuvası'nı kazanmıştı) İkinci sırayı Klaus Gaugel ve üçüncü sırayı FM Kirsten van Münster aldı. Kulüp temsilcilerinden Güven Manay dördüncü ve Alex Johannes beşinci oldular. Bu turnuvadaki en önemli hedef, tekrar hoş ve dostça bir ortamda sağlanmasıydı.

3

4

5

6

 

İlk kez verilen yaşlılar birincisi ödülünü, Johannes Steinzen aldı.

7

8

 

Onyedi yaşındaki Türk oyuncu Okan Şeref  ise, turnuvanın gençler klasman birincisi olma başarısını elde etti.

Turnuvayı yöneten İzzet Yilmaz’a ve ayrıca tekrar evsahipligini üstlenen City Hotel Köln’ü işleten sayın Nesimi Aslan’a da teşekkür ederiz.

Gelecek sene Satranç Club 2000’in onuncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenkenmesi düşünülüyor.

9

Yolu Köln’e düşenler, Cumartesi günleri saat 16:00'da kulübe uğrayabilirler. Kulübün Internet sitesi: www.satranc.de.vu

 

Haber: Güven Manay,  Satranç Club 2000 Başkanı

Fotoğraflar: Christine Westphal