Mobile menu

2009 Dünya Yaş Grupları Başlıyor

IMG_61742009 Dünya Yaş Grupları Şampiyonası 11-23 Kasım 2009 tarihleri arasında Antalya-Kemer’de düzenleniyor. Kemer iki yılın ardından 90 ülke, 1324 sporcu ve toplam 2400 katılımcının buluşmasına sahne oluyor.

 

11 Kasım 2009 tarihinde saat 20:00’de ülkelerin bayrak geçişleriyle başlayan ödül töreni, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün ve Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı’nın konuşmalarının ardından dans gösterileriyle devam etti.

 

Açılış törenine katılamayarak şampiyonaya katılan ülke ve sporculara başarı ve iyi dilek mesajları gönderen, Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan Ilyumzhinov’un mesajı izleyenlerle paylaşıldı. Ayrıca son dönemdeki başarılı performansı ve Büyükusta unvanına ulaşmış olması nedeniyle GM Kıvanç Haznedaroğlu’na 30.000,00 TL’lik ödülü Ali Nihat Yazıcı takdim etti.

 

IMG_6184 IMG_6201

 

IMG_6135 IMG_6194

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; günümüz dünyasında başarının hemen herkesin ulaşmak istediği bir hedef olduğunu, ardında azim, fedakarlık, sabır, planlı çalışma olduğunu vurgulayarak, başarının bir bedel karşılığında alındığını belirtti. Gül; tüm bunları çocuklara öğretmenin en etkin yolunun satranç olduğunu, çalışkan, analiz yeteneği gelişmiş, sıradan olmayan, duygu ve düşünce gelişimi sağlıklı nesiller için satrancı özellikle çocuklar ve gençler için desteklediklerini belirterek, organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletip, sporculara başarılar diledi.

IMG_6184 IMG_6128

Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ise, federasyon olarak İş Bankası’nın da çok büyük desteği ile son yıllarda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıldığını ve Türkiye Satranç Federasyonunun dünya satrancında ciddi rol oynadığını belirtti. Sporculara, velilere, antrenörlere Kemer’de oldukları süre içerisinde çok iyi vakit geçirmeleri temennisinde bulunarak, başarılar diledi.

IMG_6138 IMG_6174

Teknik bilgiler, program, fotoğraflar, haber metinleri, organizasyon şeması, şampiyonanın başladığı andan itibaren sporcu listeleri, eşlendirmeler, sonuçlar, videolar ve röportajların güncel olarak takip edilebileceği turnuva sayfası linki aşağıda yer almaktadır.

 

TURNUVA SAYFASI