Mobile menu

Dünya Yaş Grupları’nda Dört Tur Geride Kaldı

webTürkiye’de ikinci kez düzenlenmekte olan Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda dört tur tamamlandı. Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Limra Otel, 2009 Dünya Yaş Grupları Şampiyonası için 90 ülkeden 1324 satranç sporcusu ile antrenör, idareci, medya temsilcisi ve velilerden oluşan bin civarında katılımcıyla birlikte toplamda 2400 kişilik devasa bir kitleyi ağırlıyor. Küçük bir olimpiyat köyüne benzeyen ve farklı kültürleri bir araya getiren şampiyona oteli, kafilelerin gelişleriyle birlikte canlanarak, yaşanan dostluklara ve paylaşımlara ortak oluyor.

 

Şampiyonanın resmi olarak başlamasının ardından beş gün geçmesine rağmen tüm konuklar bu küçük satranç köyüne fazlasıyla alışmış görünüyorlar. Katılımcılar satrancın, güneşin, eğlencenin ve manzaranın tadını çıkarmayı da ihmal etmiyorlar.

 

 

l2

 

Bugün oynanan dördüncü turun ardından önemli sayılabilecek sonuçlar ve sıralamalar şu şekilde;

 

18 yaş genel kategori birinci masada İspanyol GM Lopez Ivan Salgado, Gürcü rakibi IM David Benidze ile berabere kalırken, ikinci masadaki gergin mücadelede beyazlarla kazanan taraf Rus oyuncu FM Nikolay Shukh oldu. Üçüncü masada oynayan yetenekli satranççı IM Mustafa Yılmaz yine bir Sicilya Najdorf partisinde siyahlarla kazanarak beşinci tura yenilgisiz girdi. Mustafa yarın kendisi gibi tam puanlı tek oyuncu olan Rus FM Nikolay Shukh ile birinci masada oynayacak. Bu kategorinin seri başı Rus IM Matlokov bugün de kazanıp tekrar ait olduğu üst masalara geri döndü.

 

1

 

Kazanmak için enerji lazım

 

18 yaş kızlar kategorisinde ise birinci masada oynanan mücadeleden seri başı Rus oyuncu Anastasia Savina galip ayrılarak bir sonraki tura 4,0 puanla yenilgisiz giriyor.

 

16 yaş genel kategorinin birinci masasında gerçekleşen eşit güçlerin mücadelesi beraberlikle sona erdi. Bu kategoride yarışan Türk sporcular Burak Fırat ve Onur Gör maçlarını kaybederek beşinci tura 2,5 puan ile girmiş oldular. Seri başı İsveçli IM Nils Grandelius bir sürpriz daha yapmayıp bugünkü maçını kazanarak üst sıralara dönmüş oldu.

 

16 yaş kızlar kategorisinde ilk üç masada beyazlarla oynayan Perulu WIM Cori, Papp ve WIM Arabidze maçlarını kazanarak beşinci tura 4,0 puanla girdiler.

 

2

 

Üçüncü turun ardından Güney Afrika Takımı ile Röportaj Yapıldı

 

14 yaş genel kategoride Ermenistan’dan Hovhannes Gabuzyan ve İsviçre’den Lars Rindlisbacher maçlarını kazanarak 4 puana ulaştılar. Kızlar kategorisinde ise ilk üç masada gerçekleşen beraberliklerle beşinci tura tam puanla giren bir sporcu olmadı.

 

3

 

Türk Milli Takımı

 

12 yaş genel kategori maçlarının dördüncü tur sürprizi ikinci masada yaşandı. Şampiyonaya 22. sırada başlayan Polonyalı FM Krzysztof Duda Jan, üçüncü sırada yer alan Hintli FM Koushik Girish ile olan maçtan galip ayrılarak bir sonraki tura 4,0 puanla girdi. İsrailli oyuncu Nitzan Steinberg ile olan mücadelesinden bir puan ile ayrılan yıldız oyuncu Batuhan Daştan tam puanla devam ederken, 2008 Avrupa Şampiyonu Cemil Can Ali Marandi ise son tura aldığı bir puanı da ekleyerek 3,5 puan ile giriyor.

 

6

 

Çocuk her yerde çocuk

 

 

10 yaş genel kategorinin ilk üç masa maçlarında ratinglere bakıldığında beklenmedik sonuçlarla karşılaşıldı. Üç masada da favori oyuncular maçlarını kaybettiler. Diğer kategorilerle önemli değişiklikler yaşanmadı.

 

15

 

Maçları Aspendos 3 salonundan canlı olarak izleyebilirsiniz

 

57

4

8

 

910

 

1112

 

1314