Mobile menu

Finale İki Tur Kala

wAntalya Kemer’de devam eden Dünya Yaş Grupları Şampiyonası’nın dokuzuncu turunda Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de vardı. Akgül, Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ile şampiyonanın yapıldığı salonları ziyaret ederek, Yazıcı’dan şampiyona ile ilgili bilgiler aldı. Ardından Türk Milli Takımı’nın başarılı sporcularıyla buluşan Akgül, sporcularla beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Büyük finale iki tur kalırken sonuçlar ve sıralamalar şu şekilde;

 

8 Yaş: İlk dört masada gerçekleşen maçların galibi siyahlar oldu. İki numaralı seri başı İranlı Aryan Gholami 8 puanla tek başına liderliğini sürdürürken, İran’dan Mohammad Amin Tabatabaei 7,5 puanla ikinci, Amerikalı oyuncu Tanuj Vasudeva ise 7 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Kızlar kategorisinde ise Hindistan’dan Muthyala Bans Prathima birinci masada Amerikalı oyuncu Samritha Palakollu’ya kaybederek beşinci sıraya geriledi. Palakollu 8 puan ile birinci, Çinli oyuncu Ruotong Chu 7,5 puanla ikinci ve Kazak Gulziya Demeuova ise 7 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

IMG_7983

 

Maç öncesi moral antrenmanı


10 Yaş: Birinci masada 7 puana sahip iki oyuncudan siyahlarla mücadele eden Çinli oyuncu Jinshi Bai galip gelen taraf oldu. Hindistan’dan Murali Karthikeyan ve Rusya’dan Semen Khanin 7,5 puanla ikinci ve üçüncü sıraları paylaşıyorlar. Kızlar kategorisinin yıldız ismi Azeri oyuncu Gunay Mammadzada bu turda da İngiliz rakibi Xingliang Anna Wang’dan da bir puan almayı başararak 9 tam puanla onuncu tura giriyor. Rus Irina Drogovoz ve Hindistan’dan WCM Maria Furtado Ivana 7 puan ile ikinci ve üçüncü sıraları paylaşıyorlar.

 

IMG_7987

 

"Dikkatimi toplamak için gözlerimi kapatmam yeterli"

 

12 Yaş: Birinci ve ikinci masada 7 ve 6,5 puanlı oyuncuların maçları beraberlikle sonuçlanınca Rus CM Antipov ve Amerikalı Pamatmat 7,5 puanla birinci ve ikinci sıraları paylaşmaya devam ediyorlar. İkiliyi 7 puanla Hindistan’dan Suri Vaibhav takip ediyor. Kızlar kategorisinde Rus WFM Anna Styazhkina ve İran’dan WFM Sarasadat Khademalsharieh maçlarını tekrar kazanarak, 8 puan ile birinci ve ikinci sıraları paylaşıyorlar.

 

IMG_8010IMG_8012

 

18 Yaş Kızların Seri Başı Anastasia Savina (RUS)   18 Yaş - IM Jan Krejci (Çek Cumhuriyeti)

 

14 Yaş: Sekizinci tura kadar sürpriz yapmayan ve sekizinci turda kaybeden Perulu IM Jorge Cori bu turda rakibinden yarım puan almayı başardı. Bir önceki tur IM Cori’ye karşı kazanan Polonyalı oyuncu Kamil Dragun puan hanesine bir puan daha ekleyerek 7,5 puanla lider koltuğuna oturdu. Kızlar kategorisinde ise grubun lideri İsrailli WFM Marsel Efroimski bu turda da kazanarak 8,5 puan ile liderliğini sürdürüyor. Polonyalı WFM Aleksandra Lach 7,5 puanla ikinci, Luiza Tomaszewska 7 puanla üçüncü sırada.

 

IMG_8017IMG_8018

 

18 Yaş - İspanyol GM Salgado                                 18 Yaş - Gulnar Mammadova (AZE)


16 Yaş: Kategorinin 7 puana sahip Hintli oyuncuları IM Santosh Gujrathi Vidit ve IM S P Sethuraman bu turda da maçlarını kazanarak, 8 puanla birinci ve ikinci sıraları paylaşıyorlar. Bu oyuncuları 6,5 puana sahip yedi oyuncu takip ediyor. Kızlarda bir numaralı seri başı Perulu WIM T Deysi Cori bir puan daha kazanarak 8,5 puanla liderliğini devam ettiriyor. Deysi’yi 7 puanla WIM Gürcü Meri Arabidze, Azeri WIM Nizami Qizi Kazimova Narmin ve Gürcü WIM Mariam Danelia izliyor.

 

IMG_8021IMG_8023

 

18 Yaş - IM Baskaran Adhiban (Hindistan)             18 Yaş - IM Kacper Piorun (Polonya)


18 Yaş: Kategorinin iki numaralı seri başı İspanyol GM Ivan Salgado Lopez hanesine bir puan daha ekleyerek 7,5 puanla liderliğini sürdürüyor. GM Salgado’yu 7 puanla Rus IM Maxim Matlakov, Hintli IM Baskaran Adhiban ve Rus IM Ivan Rozum takip ediyor. Kızlar kategorisinde ise seri başı Rus Anastasia Savina 8 puanla birinci, Kazak WFM Guliskhan Nakhbayeva puanla ikinci, bugün yarım puan kazanan WIM Kübra Öztürk ise 6,5 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

 

IMG_8025IMG_8029

 

18 Yaş - IM Matlakov Maxim (RUS)                            18 Yaş - WIM Kübra Öztürk


IMG_8136

 

Maçlara takım elbisesiyle gelen minik centilmen

 

 

IMG_8031IMG_8038

 

18 Yaş - WGM Sopiko Guramishvili (Gürcistan)     18 Yaş - WGM Olga Girya (Rusya)

 

IMG_8157

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül şampiyonayı ziyaret etti.

 

IMG_8210

 

Akgül geleceğin yıldızlarıyla anı fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi