Mobile menu

2009 Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası Açılış Töreniyle Başladı

altepe-kirsan2009 Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 04-13 Ocak tarihleri arasında, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi salonlarında gerçekleşiyor.

10 ülke takımı, satranç dünyasının en prestijli kupasını kaldırabilmek için dokuz gün boyunca Bursa'da hamle yapacaklar. Süper büyükustaların çekişmeli maçlarına sahne olacak şampiyona, görkemine yakışır bir açılış töreni ile izleyenlerine merhaba dedi.

FIDE Başkanlar Kurulu için verilen akşam yemeğine, Bursa Valisi Sayın Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe de katıldılar.

Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmasından ötürü Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, Başkan Recep Altepe nezdinde teşekkür ederek, iyi niyet dileklerini sundu. FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov katkılarından ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE'ye plaket taktim etti.


bando

Misafirlerimizi Belediye bandosunun güzel ezgileri ile karşıladık.

aylin

Ali Nihat YAZICI, sponsor Almira  Otel'in plaketini, Satış ve Pazarlama Müdürü Aylin IŞIKOĞULLARI'na takdim etti.

bldbsk4
Ali Nihat YAZICI, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE.

bsk2
Kura çekimi, Bursaspor altyapı futbolcularının katılımları ile renklendi. İç içe iki forma giyen futbolcular, takım kaptanlarının söyledikleri numaralı formayı çıkarttılar ve altındaki formanın numarası ile takımların sırası tayin edildi. Böylelikle kura  çekimi eğlenceli bir şova dönüştü.

vlyrd

Ali Nihat YAZICI, Bursa Vali Yardımcısı İsmail DEMİRHAN.

klc
Bursa ile özdeşleşmiş olan Kılıç - Kalkan ekibi konuklara güzel dakikalar yaşattı.

mehter
Finalde konukları muhteşem bir görsel ziyafet bekliyordu: Mehteran!