Mobile menu

Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası'nda 1. Tur Maçları Tamamlandı

bskhml2009 Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin açılış hamlesi ile başladı. Bursalı satranç severlerin ve gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği ilk gün maçları, çekişmeleri maçlara sahne oldu.

az-er


AZERBAYCAN: 2,5 -1,5 : ERMENİSTAN

Dünya satrancının zirvesinde yer alan sporculardan oluşan iki takımın maçı beklenildiği gibi büyük bir çekişmeye sahne oldu. Belki de turnuvanın en önemli ve zevkli mücadelesi olmaya aday maçında, üç oyun berabere biterken,  Azerbaycan’a puanı GM Mamedyarov’un (2741) galibiyeti getirdi.

tur-usa

TÜRKİYE: 1 – 3 : ABD

Şampiyonanın en genç takımlarından biri olan Türkiye, ilk gün eski olimpiyat üçüncüsü güçlü ABD ile karşılaştı. Takımımızın tek puanını genç yetenek IM Can (2442) ünlü büyükusta Shulman’a (2624)karşı kazandığı güzel oyun ile getirdi.

hnd-yun

HİNDİSTAN: 2,5 – 1,5 : YUNANİSTAN

Şampiyonaya son anda Çin’in yerine katılan Hindistan, güçlü rakibi Yunanistan karşısında, dördüncü masası  GM Arun(2567)’un galibiyeti ile turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

grschk

RUSYA : 2,5 – 1,5 : BREZİLYA

Yaklaşık bir hafta önce Rusya şampiyonluğunu kazanan GM Grischuk (2736), Brezilya’nın son zamanlarda adından söz ettiren birinci masası GM Vescovi’ye (2660) karşı aldığı galibiyet ile başarı grafiğini devam ettirdiğini gösterdi.  Böylelikle Ruslar turnuvaya kayıpsız bir başlangıç yapmış oldu.

msr-srl

MISIR : 1 – 3 : İSRAİL

Şampiyonanın güçlü takımlarından İsrail, Mısır karşısında herhangi bir sürprize yer vermeden, eski Avrupa Şampiyonu GM Sutovky’nin (2657) ve İsrail takımının yeni yıldızlarından GM Postny’nin (2648) aldığı galibiyetler ile sonuca ulaştı.