Mobile menu

Altın Kayısı Satranç Turnuvası Başladı

Açılış Vali1. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Ömer Küçüközcan, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, bazı daire müdürleri, amatör spor kulübü temsilcileri, satranç sporcuları ve velilerin katılımları ile saat 15.30'da başladı.
Turnuva Sayfası

Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Ömer Küçüközcan yaptığı konuşmada satranç sporunun köklerinin çok eskiye dayandığını, böyle köklü bir sporu Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri olan Malatya'da festival havasında yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Şampiyonaya yaklaşık 250 sporcunun katıldığını belirten Küçüközcan "Şampiyonaya 10 ülkeden katılım var. Yine Türkiye'nin 29 değişik şehrinden gelen sporcularımızı burada ağırluyoruz. Şampiyonaya Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır önemli katkılar sağladı. Başkanımıza maddi manevi verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Uluslararası anlamda Malatya'da organize ettiğimiz bu turnuva için gelecek yıl daha iyi tanıtımlar yapacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.

Altın Kayısı Satranç Turnuvası'ndan dolayı Malatya'ya gelen bütün sporcuları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi olarak sportif, kültürel ve sosyal anlamda birçok organizasyona imza attıklarını söyledi.

Malatya'nın gelişen bir il olduğunu vurgulayan Çakır, "Malatya Büyükşehir olmasıyla birlikte bu gelişimini daha da hızlı sürdürecek. Bölgenin cazibe merkezi olan Malatya güçlü ekonomisi, sanayisi ve hızlı gelişimiyle bölgesinde öne çıkan bir kent. Bu büyüme sadece fiziki yatırımlarla olmuyor. Bir şehrin sportif ve sosyal anlamda gelişmesi ayrı bir anlam ifade ediyor. Biz bu bilinçle birçok sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanında, amatör sporlara da büyük destek veriyoruz. Belediyemizin 11 branşta takımları var. Bunun yanında amatör olarak spor hizmeti veren kulüplerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Kulüplerimizin fiziki mekanlarının oluşturmasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza bir başka örnek de bu şampiyonadır. Bugün ilkini düzenliyoruz. Bundan sonra organize edeceğimiz şampiyonalara ilgi bu yıldan daha fazla olacaktır. Yapmış olduğumuz bu şampiyonanın bir diğer amacı da çocuklarımızın ilgisini çekmektir. Bu sporu okullarımızda yaymamız gerekiyor. Çocuklarımızın zihinsel gelişimini olumlu etkileyecektir. Sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Malatya'nın her geçen gün kabuğunu kırdığını belirten Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise bunun en büyük göstergelerinin yapılan uluslararası fuarlar ve düzenlenen büyük şampiyonalar olduğunu söyledi. Malatya'ya önemli fiziki yatırımların yapıldığını vurgulayan Çalıkı; "Bu fiziki yatırımların içini dolduracak genç ve dinamik insanlara ihtiyacımız var. İşte bu organizasyon o fiziki yatırımların içini dolduracak genç beyinlerin yetişmesine vesile olacak. Ben başta Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Malatya'nın hızla gelişen ve büyüyen bir kent olduğunu belirten Vali Vasip Şahin ise Malatya'nın her zaman iddialı bir kent olduğunu söyledi. Vali Şahin, "Malatya bu iddiasını sürdürecek potansiyele sahip bir kenttir. Alt yapı ihtiyacını hızla tamamlarken, diğer yandan üst yapıyı oluşturmaya devam ediyor. Büyük ve dev organizasyonları başarı ile yapıyor. Kitap fuarı ve kayısı fuarı buna birer örnek. Bunun yanına zeka oyunlarının en önemlisi olan satranç oyununu da bu şampiyonayla eklemiş oldu. Sayın Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibini bu konudan dolayı tebrik ediyorum" dedi.

1 - ömer küçüközcan
 Türkiye Satranç Federasyonu AsbaÅŸkanı Ömer Küçüközcan
2 - Ahmet Çakır Belediye Başkanı
Belediye Başkanı Ahmet Çakır
3 - AKP Malatya Millet Vekili - Öznur Çalık
Malatya Milletvekili Öznur Çalık
5 - Malatya Valisi - Vasip Åžahin
Malatya Valisi Vasip Åžahin
açılış total
35 bin TL. para ödülünün dağıtılacağı şampiyonanın açılış konuşmalarının ardından
Vali Vasip Şahin ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır sembolik açılış hamlelerini gerçekleştirdiler.
IMG 8292