Mobile menu

Herkes için Satrançla Yaşam

kapakEğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi uzmanı, eğitimci yazar Behcet Çelebi'nin büyük emek vererek hazırlamış olduğu "Herkes için Satrançla Yaşam" isimli üçüncü kitabı çıktı. Kitapta, Satranca Bilimsel Bakış, Satranca Teorik Bakış, Satrançta KKTC, Türkiye ve Dünya Şampiyonları gibi bölümler yer alıyor. Kitapta, Satrancın Önemi, Beyin ve Satranç, Satranç ve Zeka, Satranç ve Yaratıcılık, Satranç ve Teknoloji, Alzheimer ve Satranç, Satranç ve Matematik, Satrancın Kişisel Gelişim Üzerindeki Etkileri gibi makaleler ve yazarın kişisel koleksiyonunda yer alan satranç takımlarından bazılarının resimleri yer alıyor.

Uzun süreli ve özenli bir araştırmanın sonucu olarak ortaya çıkan bu kitabın, KKTC'de bir ilk olduğunu belirten Behcet Çelebi, kitapta satrancın bilimsel yönü yanında başarılı satranççıların yaşamlarından kesitlerin de yer aldığını söyledi.

Behcet Çelebi yapmış olduğu araştırmalar sonucunda elde ettiği bilgileri; Adam Fawer'in bir yazısında okuduğu "Satranç hayat gibidir. Her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılar ise sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi... " şeklindeki bu sözlerinden esinlenerek kitaplaştırmaya karar verdiğini de sözlerine ekledi.

Kitapta satrancın bilimsel yönüyle teorik yönü ayrı bölümlerde incelenmiştir. Ayrıca kitapta, şampiyon satranççıların yaşamlarından kesitler de yer almaktadır.

Behcet Çelebi'nin daha önce yayınlanmış olan, "Kıbrıs Türk Eğitim Sistemi'nde Eğitim Planlaması ve Finansman" ve "Aileler ve Eğitimciler için Eğitim Yazıları" isimli iki kitabı bulunmaktadır.

Kitabın Adı: Herkes için Satrançla Yaşam
Kitabın Yazarı: Behcet ÇELEBİ
Kitabın Sayfa Sayısı: 344 Sayfa (1.Hamur)
Baskı: 1.Baskı Nisan 2013
ISBN: 978-9963-9560-1-2
Ä°rtibat Tel: 0 392 223 47 80
e-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Arka Kapak Yazısı

Elinizde tuttuğunuz bu kitap, uzun süreli ve özenli bir araştırmanın sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Kitapta satrancın bilimsel yönüyle teorik yönü ayrı bölümlerde incelenmiştir. Ayrıca kitapta, şampiyon satranççıların yaşamlarından kesitler de yer almaktadır.

Satrancın faydalarının yanı sıra, satranç kültürüne ait bilgiler içeren bu kitabın;

* Satrancın bilimsel yönü hakkında okuyucuya bilgi vermek.
* Okuyucuya satranç hakkında teorik bilgiler vermek.
* Okuyucuya, satranç şampiyonlarının yaşamları hakkında bilgi sunmak.
* Satrancı sevdirmek ve yayılmasına katkı koymak.
gibi temel amaçları bulunmaktadır.

Bilindiği gibi, eğitimin temel amacı, dersleri araç olarak kullanıp, bireyin çok yönlü gelişimini sağlamaktır. Okullarda okutulan dersler, bireyi farklı açılardan geliştirerek, bireyin çok yönlü gelişimine katkı koymaktadırlar. Satrancın yararlarıyla Milli Eğitimin Genel Amaçları arasında bire bir uyum vardır. Bu nedenle, eğitimin genel amaçlarının kazandırılmasında satrancın eğitim aracı olarak kullanılması son derece önemlidir.

Bu kitabın hazırlanmasındaki diğer bir amaç ise, satrancın okullarımızda ders olarak okutulmasına öncülük etmektir. Çocuklarımıza küçük yaşta satranç öğretebilirsek, onlar büyüdükçe başarılarına başarı katacaklardır. Satranç sayesinde toplumun kalkınması da daha kolay olacaktır. Rus ve Çin örneğinde olduğu gibi. Bu kitabın en önemli özelliği ise, KKTC'de bu kapsamda satrançla ilgili yazılan ilk kitap olmasıdır.

Resim

                                                               Behcet Çelebi ÖzgeçmiÅŸ