Mobile menu

Çocuklarımız İçin Doğru Hamlede Buluşalım

hbrKocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların satranç öğrenmesi amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun da katkıları ile 2013 yılında hayata geçirilen, 2014 yılında sürdürülen “Doğru Hamlede Buluşalım” adını taşıyan proje yeni eğitim – öğretim yılında da uygulanmaya devam edecek.




"Doğru Hamlede Buluşalım" adını taşıyan ve ülke genelinde ses getiren proje kapsamda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu arasında 18 Ağustos 2014 Pazartesi günü Theness Otel/Kocaeli’nde düzenlenen tören ile bir protokol imzalandı. Protokole Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay imza attı. İmza töreninde TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Nihal Duman, İslam Yücel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş hazır bulundu.

baskanprotokol
Başkan Tulay yaptığı konuşmada, "Doğru Hamlede Buluşalım" projesinin üçüncü yılına girdiğini hatırlatarak, "Biz çocukların satranç sporunu öğrenmeleri için birçok proje geliştiriyoruz. Ancak bu proje bizi en çok heyecanlandıran ve amacımıza en fazla yaklaştıran altın hamle oldu" dedi. Projenin diğer illere örnek olduğunu kaydeden Başkan Tulay, "Diğer iller bu projeyi 'Kocaeli Projesi' olarak adlandırıyor. Bu da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin projeye ne kadar sahip çıktığını en iyi şekilde gösteriyor" şeklinde konuştu. Projenin daha uzun yıllar devam etmesini dilediklerini sözlerine ekleyen Başkan Tulay, desteklerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yücel'e teşekkür etti.

egitimmuduru
İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmetlerle daima eğitimin en büyük destekçisi olduğunu söyledi. Satranç takımı ve temel eğitim kitabının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere tablet bilgisayar verdiğini hatırlatan Çelik, "Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Büyükşehir bu konuda her zaman eğitimin hizmetinde. Bu sayede Kocaeli beş yıl içinde Türkiye'nin eğitimde parlayan yıldızı olacak" dedi. Projenin çocukların yanı sıra öğretmenleri ve aileleri de kapsadığına dikkat çeken Çelik, bu önemli proje için emeği geçen başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.
belediyebaskani
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sözlerine çocukların her zaman en iyisine layık olduğunu söyleyerek başladı. Çocukların en değerli varlıklar olduğunu ve geleceğin onların omuzlarında yükseleceğini söyleyen Karaosmanoğlu, "Onların ruhen, ahlaken ve bedenen en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaları bizlerin görevi. Çocuklarımızın hayatlarında boşluk bırakmamalıyız. Bırakırsak o boşluklara zararlı alışkanlıklar dolar" dedi. Bu nedenle çocukların en önemli zeka sporu olan satrancı öğrenmelerini hedeflediklerini kaydeden Karaosmanoğlu, üç yıl önce Doğru Hamlede Buluşalım adı altında son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini anlattı. Tüm birinci sınıflara satranç takımı verdiklerini ve bu kapsamda öğretmenlerin de bu eğitimin bir parçası haline geldiğine vurgu yapan Karaosmanoğlu, hedeflerinin tüm çocukların satranç öğrenmesini sağlamak olduğunu kaydetti.


Proje kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim döneminde birinci sınıflara 26 bin 555 adet satranç takımı ve temel eğitim kitabı verilecek. 2013 yılında başlatılan proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi o yıl 36 bin 500 adet, 2014 yılında ise 28.500 adet satranç takımı ve temel eğitim kitabı dağıtmıştı. Bu rakam 2014 yılı sonunda 91.555'e ulaşmış olacak.