Mobile menu

Wijk aan Zee’de Carlsen Durdurulamıyor!

r8-31Bu yıl 77.si düzenlenen ve satranç tarihinin en geleneksel ve saygın turnuvalarından biri olan Wijk aan Zee'de –çelik sektöründe dünya devi olan sponsorunun adıyla Tata Çelik Satranç Turnuvası- şampiyon Magnus Carlsen fırtına gibi esmeye devam ediyor.

İlk üç turda iki berabere ve bir mağlubiyet elde edebilen Carlsen'i Anand'ın Polonyalı sekondantı Wojtaszek karşısında aldığı yenilgi hırslandırmış olacak ki şampiyon dördüncü turda başladığı galibiyet serisini bugün oynanan dokuzuncu tur sonunda halen sürdürmekte. Unvan maçından sonra verdiği aranın ardından şampiyonun turnuvalara harika bir dönüş yaptığını pekâlâ söyleyebiliriz. Yedi puanlı Carlsen'i bir puan geriden takip eden isimler ise geçtiğimiz aylarda profesyonel satranç kariyerine ağırlık vermek istediğini açıkladıktan sonra ELO listesinde hızla yukarılara tırmanan genç Wesley So ve Fransa'nın yeni umudu Maxime Vachier-Lagrave.

Hataların bol olduğu, dinamik ve heyecanlı bir tarzda oynanan oyunlara ev sahipliği yapan turnuvanın kuru ve teknik beraberliklerden sıkılan satrançseverlere ilaç gibi geldiğini söylemek herhalde yanlış olmaz. Genç ve farklı stillere sahip oyunculardan oluşan turnuva kadrosunun bunda payı olduğu muhakkak. Kalan dört turda da bu oyuncu grubunun son derece zevkli partilere imza atacağını tahmin etmek zor olmasa gerek; dolayısıyla bu zamana kadar takip etmediyseniz bile kalan oyunları kaçırmamanızı şiddetle öneririz. Turnuvada onuncu tur 21 Ocak Çarşamba TSİ 14.30'da başlayacak.