Mobile menu

Satranç Life'tan Yeni Kitaplar

satranclife kitaplar


cocukalr cn satranc problemlerBu kitap, problem kitabı olarak bir farklılık içermektedir. Çözülecek oldukça zorlu problemleri barındırmanın yanında, konumlar tipik ve sık rastlanan tema ve motifleri açıklamayı amaçlar şekilde seçilmiştir. Problemleri - özellikle oynanmış oyunlardan gelenleri - seçmek benim için keyifti ve bu harika kombinezonları yaratan oyunculara büyük bir teşekkür gönderiyorum. İster problemleri çözmeye çalışın, ister sadece keyif almak için kitabı basitçe okuyun, burada hepimizin oyunları için fazlasıyla ilham kaynağı var.

144 sayfa 1. Hamur Kağıt
Yazar: Murray Chandler
ISBN 978-605-87429-6-3
Çeviri: Deniz Seyhanoğlu-Yiğit Yazgı
Sipariş için






1 hamlede matlar kapak1 Hamlede Matlar

Satranç oyununun amacı mat etmektir. Bu mata giden yolda binlerce kitap yazılmıştır. Ama bu kitapları satranç bilen herkes anlayarak okuyamaz ve kolay kolay bitiremez. Eminim birçoğunuz bu satranç kitaplarına başlamış ve yarıda bırakmıştır. Ancak elinizdeki bu kitabı kolayca anlayabilir ve bitirebilirsiniz. Bir kitabı bitirip rafa kaldırmak ile bitirmeden kaldırmak arasında ciddi fark vardır.

Bu kitapta satranç kurallarını bilen herkesin anlayacağı ve uygulayabileceği şekilde derlenmiştir. Satranç kurallarını öğrendikten sonra oynamaya başlarsınız ve hedefiniz mat etmektir. Mat kavramını tam olarak kavramınıza ve bunu pratikte uygulamanıza yardımcı olacak olan bu kitapta, kale, fil, vezir at ve piyon ile bir hamlede mat edebileceğiniz diyagramlar sizi bekliyor. Tek yapmanız gereken tek bir taşı farklı yerde hayal ederek rakip şahı tehdit etmek ve sonucunda mat etmek.

164 sayfa
Yazar: Deniz Seyhanoğlu
ISBN 978-605-87429-8-7
Sipariş için

250 matKüçükler Şampiyonasından 250 Mat
Satrancın kültürel ve sportmenlik adına kazanımlarının dışında sadece 64 kare içindeki mücadeleyi düşündüğümüzde, oyuncuların hayalini kurduğu şey mat etmektir. Bu yüzden kendisini geliştirmekte olan çocuklarımızın en çok ilgisini çeken kitaplar ''MAT'' kitaplarıdır. Ancak mat kitapları, mat etmenin yanı sıra satrançtaki en önemli özelliklerden biri olan hamle hesaplama yani taktik gücümüzü de arttırır. Burada gösterilen 250 ayrı matın hepsi 2015 yılında Küçükler Şampiyonası'nda oynayacak olan çocukların daha önce yine bu arenada oynadığı maçlardan gelen matlardır. Birçok küçük sporcumuz bu kitapta, kendi oynadığı oyunlardan bir kesit bulabilir. Bu kitap, çocuklarımızın taktik kuvvetini geliştirirken aynı zamanda onlar için güzel bir anı kitabıdır. Bu çalışmanın bir başka özelliği de antrenörlere hitap ediyor olmasıdır. Çünkü özellikle bu kitabı hazırlarken neredeyse çocuklarımızın yaptığı belki de binlerce matı gördüm. Çocuklarımızın savunma yaparken dikkatlerinden kaçırdığı birçok tipik mata yer verdim. Hatta bazen aynı temadan arka arkaya birkaç matı da özellikle koydum ki, mat etme dışında, rakibin mat tehditlerine nasıl engel olunması gerektiğini de çocuklarımız göz ardı etmesin. Sonuçta satrançta ne kadar farklı tema ve konum görürseniz, bu sizin bilginizi ve gücünüzü o oranda arttıracaktır.

144 sayfa
Yazar: Deniz Seyhanoğlu
ISBN 978-605-87429-8-7
Sipariş için